PUBLICITÉ

Brochettes van gemarineerd lamsvlees met kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Ingrediënten :

500 g lamsbout of lamsschouder
½ bosje munt
½ bosje platte peterselie
½ bosje kervel
2 eetlepels olijfolie
20 kerstomaten
2 tot 3 kleine courgettes
1 yoghurt natuur
1 eetlepel room
1 citroen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de brochettes van gemarineerd lamsvlees met kruiden

Snij het lamsvlees in dobbelsteentjes en leg ze in een schotel.

Stroop alle blaadjes van de kruiden af en hak ze fijn.
Strooi de kruiden over het lamsvlees en overgiet alles met een goede scheut olijfolie. Dek de schotel af met huishoudfolie en laat twee tot drie uur marineren in de koelkast.

Was de tomaten en de courgettes en droog ze.
Snij de courgettes in schijfjes.

Haal het lamsvlees onder de kruiden vandaan en doe de kruiden in een schaal.

Maak de brochettes: prik er afwisselend een stuk lamsvlees, een tomaatje en een schijfje courgette op.

Bestrooi met zout en peper.

Leg de brochettes op de barbecue of onder ovengrill (10 tot 12 minuten). Draai ze twee tot drie keer om.

Vermeng de apart gezette kruiden met de yoghurt en de room. Besprenkel met het sap van een halve citroen en kruid met zout en peper.

Leg de brochettes op een schotel en besprenkel ze met het sap van de andere citroenhelft. Geef de saus er apart bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ