- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
200 g plattekaas 20 % vet
4 blaadjes gelatine (8 g)
3 sneden verse ananas (bij gebrek: uit blik)
4 grote abrikozen
1 eetlepel oranjebloesemwater
3 eetlepels suiker
PUB
Bereiding van de blanc-manger van abricozen en ananas
- Doe de plattekaas in een kom, klop hem wat op en plaats hem 10 minutes in de diepvries
- Laat de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water weken om ze zacht te maken.
- Was de abrikozen en breek ze in twee.
Snijd ze verder in stukjes.
- Snijd ook de schijven ananas in kleine stukjes.
- Maak met de mixer een fijne puree van de vruchten
Voeg het oranjebloesemwater toe
Doe dit alles in een pan en warm op tot lauw.
- Wring de gelatine uit
En voeg hem toe in de lauwe puree
Meng goed tot de gelantine gesmolten is.
Laat afkoelen
- Klop de ijskoude plattekaas tot chantilly.
- Meng de vruchtenpuree met de opgeklopte plattekaas
Voeg de suiker toe.
- Verdeel de de bereiding van plattekaas met abrikozen en ananas in individuele schaaltjes.
- Zet nog minstens 4 uur koud vooraleer op te dienen.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne
op 14/07/2014 - 16h39
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ