PUBLICITÉ

Blanc-manger van abrikozen en ananas

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 14/07/2014 - 16h39
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

200 g plattekaas 20 % vet
4 blaadjes gelatine (8 g)
3 sneden verse ananas (bij gebrek: uit blik)
4 grote abrikozen
1 eetlepel oranjebloesemwater
3 eetlepels suiker
PUB

Bereiding van de blanc-manger van abricozen en ananas

  • Doe de plattekaas in een kom, klop hem wat op en plaats hem 10 minutes in de diepvries
     
  • Laat de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water weken om ze zacht te maken.
     
  • Was de abrikozen en breek ze in twee. 
    Snijd ze verder in stukjes.
     
  • Snijd ook de schijven ananas in kleine stukjes.  
     
  • Maak met de mixer een fijne puree van de vruchten
    Voeg het oranjebloesemwater toe
    Doe dit alles in een pan en warm op tot lauw.
     
  • Wring de gelatine uit
    En voeg hem toe in de lauwe puree
    Meng goed tot de gelantine gesmolten is.
    Laat afkoelen
     
  • Klop de ijskoude plattekaas tot chantilly. 
     
  • Meng de vruchtenpuree met de opgeklopte plattekaas
    Voeg de suiker toe.
     
  • Verdeel de de bereiding van plattekaas met abrikozen en ananas in individuele schaaltjes. 
     
  • Zet nog minstens 4 uur koud vooraleer op te dienen.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 14/07/2014 - 16h39
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ