- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
2 grote appels
3 cm gember
1 soeplepel olijfolie
2 soeplepels griessuiker
1 citroen
4 blaadjes filodeeg
Bereiding van appelkoekjes met gember
Schil de appels, snij ze in twee en haal het klokhuis eruit. Snij elk deel in stukjes! Rasp de gember.
Warm een pan op met wat olijfolie en laat de appelen garen tot ze licht gebruind zijn. Voeg de gember en het citroensap toe, roer.
Zet uw oven op 200°C.
Leg een blad filodeeg open en vouw het dubbel. Met een mesje smeer je het in met een druppeltje olie.
In het midden van dit deeg leg je 2 soeplepels appel op 3 cm van de linkerboord en op 3 cm van de onderboord.
Plooi de linkerhoek naar de onderhoek zodat je een driehoek hebt. Vouw daarna deze driehoek langs de lange zijde en sluit de driehoek met het laatste open stukje van het deeg.
Smeer beide kanten van het gebakje in met olie.
Doe hetzelfde met de overige drie blaadjes.
Leg de koekjes op een ovenplaat met folie en laat gedurende 6 à 8 minuten koken tot de koekjes goed gebruind zijn.