Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

aanhoudende diarree

Gepubliceerd door op 25/05/2011 - 22h03
PUB

Hallo iedereen, Ik ben een meisje van 18 jaar, en zit ondertussen al bijna 2 jaar aanhoud met diaree. Met aanhoudend heb ik het dan over smorgens, soms moet ik ook snachts opstaan. Ik merk op dat ik het ook heel veel heb bij het minste stress. Ik heb dan ook altijd een pakje imodium bij me, want als we naar een festival gaan, heb ik ook altijd bang om diarree te krijgen. Zo durf ik soms echt niet mee te gaan met vrienden. Uit schrik, dat ik constant op toilet zit. Ik ben vorig jaar naar de dokter geweest & die zei dat als ik niet leer ontstresse het niet zal overgaan. Mijn moeder wilt dat ik een coloscopie laat doen, maar daar heb ik veel te veel schrik voor. Zijn er ook andere manieren?Bij ons in de familie komt darmkanker voor, geperforeerde darmen & de ziekte van crohn, dus ik weet dat zwakke darme vaak voorkomt in de familie. Herkent iemand dit misschien bij zichzelf of van iemand anders?  

Fout melden


X
Antwoorden
kitty11 heeft op gereageerd
sniperpat heeft op gereageerd

hoi, indien deze diaree al zolang aanhoudt is het inderddad dringend en beter een dieper onderzoek te laten doen. J ehuisarts katalogeert het volgens mij te gemakkelijk onder de noemer "stess"-- ik zou contact opnemen met een specialist inwendige ziekten. Een cooloscopie is een invasieve ingreep maar er wordt heel sterk rekening gehouden met de angsten van de patient. Dus vermelden die angst voor het onderzoek. Een algemener beeld kan worden verkregen met gewoon contraststof  of pap te laten drinken en dan de darm transit vast te legeen op RX. Je kunt ook met MRI scan én ingespoten contraststof intraveneus een veeld van de situatie krijgen. Van waar ben je daa rindien je van rond of uit Leuven bent kan ik je enkele prima internisten aabevelen en ook in het antwerpse heb ik 1 goede internist. Het is tijd om die stap te zetten daar men min 15 jaar voor stress en angsten verzorgde terwijl ik de ziekte van Crohn had..en toen die echt doorbrak tgv geen adequate opvolging ben ik heel ver en diep gegaan..dus niet twijfelen maar handelen!!! Je kunt me hier bereiken of op mijn email [email protected]

Sterkte en misschien tot hoors.

e-gezond heeft op gereageerd

Beste

Als ik jou was, ging ik zo snel mogelijk naar bv. UZ-Leuven om een onderzoek naar ziekte van Crohn aan te vragen! Spreek er a.u.b. zo snel mogelijk met je dokter over. Ook al is het onderzoek misschien niet zo prettig, het is heel wat minder aangenaam met een onverzorgde Crohn te blijven rondlopen. Ik hoop voor jou dat het uiteindelijk geen Crohn blijkt te zijn. Controleer regelmatig je lichaamstemperatuur; bij een 'opstoot' kan die immers totaal onverwacht de hoogte inschieten; bij dergelijke verschijnselen moet je absoluut naar de dokter. Controleer ook of je geen last hebt van gewrichtspijnen (knieën, polsen, ...). Heb je altijd voldoende eetlust?

Met Crohn kan men een normaal leven leiden, maar dan wel op voorwaarde van regelmatige medische controle en een individueel aangepast dieet.

Ik wens je in elk geval het beste toe. 

anoniempje heeft op gereageerd

Hallo, 

ik ben onlangs naar de dokter geweest & die heeft mij voorgeschreven om een coloscopie te laten doen, omdat er niets anders opzit. Ik ben dit ook van plan. 

Mijn lichaamstemperatuur is normaal. Of toch dat ik opmerk. Ik heb soms wel al eens last van mijn knieën en ellebogen en mijn B12 is ook extreem laag want daar krijg ik elke maand een inspuiting voor, meer niet. Eetlust kom ik zeker niet tekort! Die vind ik zelfs een beetje te goed, hihi! Ik weet wat de ziekte van Crohn is, door mijn oma die het al meer dan 30 jaar heeft. Maar zij heeft bloedverlies, overgeven, vermageren,... maar dit heb ik allemaal niet. Zij heeft dan ook hééél regelmatig opstoten.

Aan Patrick; Ik ben van omgeving Leuven, ik weet dat er in Leuven een dokter Coremans is en die zou naartschijnt heel goed zijn. Aangezien mijn oma nooit een andere dokter gehad heeft. 

Ik heb ook gehoord dat er in Diest een heel goede zou zijn, Dr Wyndaele. 

 

Bedankt voor jullie reacties!

Lente (niet gecontroleerd) heeft op gereageerd

Hallo

Wat je sowieso al een keerjte kan doen is je darmflora opnieuw opbouwen.  Diarree maakt dat je darmflora kapot gemaakt en uitgescheiden wordt.  Wanneer je deze opbouwt kan dat al flink wat van je klachten verhelpen. 
Dat doe je met behulp van een goed probiotica-preparaat. Opgelet, er bestaat heel wat rommel op de markt en het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.  Een product dat recent op de markt kwam blijkt heel goed te zijn. Het heet Floradicol7.  Helaas niet bij de apotheker verkrijgbaar, wel via osteopaten, natuurartsen...  Misschien heb je er wel een bij jou in de buurt.

Een vriendin van mij met vergelijkbare klachten had hier na 2 weken al spectaculaire resultaten mee.

Je doet er je lichaam hoe dan ook een cadeau mee en je loopt geen enkel risico.

Succes ermee!
Lente

mangosteenpower heeft op gereageerd

Hoi Anoniempje!

Hoe is het nu met de diaree? Hebben de middelen, die je tot nu toe hebt gebruikt inmiddels geholpen?

Kijk eens op www.opgeblazen-buik.nl, daar vindt je een gratis rapport, dat ook een oplossing biedt bij diaree klachten.

wmertens heeft op gereageerd

Zoek ook eens op internet naar Paleo of Primal dieten en zie of wat ze zeggen logisch klinkt voor jou.

Veronique3583 heeft op gereageerd

Hallo anoniempje,

Jarenlang heb ik ook gesukkeld met de darmen. STRESS was er stevast bij! Dat wil zeggen, ze weten het niet. Ook darmspecialisten niet. Ik ben er kwaad om dat ze niet aan glutenentheropatie of glutgenovergevoeligheid hebben gedacht. Tot ik bij een zekere dr. Raymond Wouters in Antwerpen terecht kwam. Die stelde uit een bloeduitslag vast dat de IGA, IGB, enz niet in balans waren. Er schijnt zelfs een genenonderzoek voor te bestaan.

Voor een colonoscopie: ik gaan NOOIT meer in Limburg omdat ze daar weigeren dit te doen onder verdoving. Dit doen ze wél in Antwerpen o.a. Stuyvenbergziekenhuis. Na het onderzoek weet ik van niets. Prima dus en geen angst.

Hopelijk helpt dit je diagnose te stellen, want glutenovergevoeligheid kan vanalles veroorzaken: geheugenverlies, ziekte van Crohn, enz. Lees hierover op het internet.

Succes ! Veronique

[email protected]

PUBLICITÉ
{ } { }