PUBLICITÉ

Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen

Gepubliceerd door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 19/07/2016 - 14h24
-A +A

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up. Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een frisse teint behoudt.

PUB

Vóór het schminken de huid goed reinigen


De belangrijkste regel voor de gezichtsverzorging: schmink moet altijd gebeuren op een goed gereinigde huid die ook ontdaan is van overtollige talg, want talg doet de huid glimmen. Jammer genoeg is de talgproductie ‘s zomers sterker dan anders, vooral ‘s nachts: "Bij warm weer zorgt de talg die we ‘s nachts produceren voor irritatie en wordt ook de vorming van puistjes erdoor gestimuleerd. Daarom is het belangrijk dat de huid ’s ochtends en ’s avonds goed gereinigd wordt", aldus Joëlle Nonni, specialiste in de corrigerende make-up van Avène.

Het juiste product? Een micellaire lotion of reinigingswater zijn ideaal voor een gemengde tot vette huid. Ze peppen de huid op en verfrissen ze. Vrouwen met een  zeer vette huid gebruiken ‘s ochtends best een schuimend reinigingsproduct. Dat reinigt de poriën nog dieper.

Om niet te glimmen: zuiveren, maar niet te veel


De beste aanpak voor een gemengde tot vette huid? Een masker en een peeling, want die maken de teint mooi egaal. Kleimaskers zijn zeker heel interessant vanwege hun absorberend vermogen, maar overdrijf er ook niet mee: één tot twee keer per week volstaat. Het risico? "Het kan reactieve seborree uitlokken, een toename van de talgproductie dus", legt de specialiste nog uit. "Behandel uw huid dus zeker niet met te veel kleimaskers of peelings, want dan riskeert u het omgekeerde effect te krijgen."

De raad van Joëlle Nonni: Laat het kleimasker niet te lang trekken. Het masker moet de talg absorberen, maar mag de huid niet uitdrogen. Breng het masker aan, laat het een paar minuten drogen en haal het eraf voor de klei begint te barsten.

Gepubliceerd door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 19/07/2016 - 14h24

Interview met Joëlle Nonni, specialiste in de correctiemake-up van Avène.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe de juiste fond de teint kiezen? Gepubliceerd op 21/10/2016 - 11h49

Meer dan zestig procent van de vrouwen in België gebruikt af en toe een fond de teint . Dit make-upproduct is te krijgen in vloeibare vorm, poedervorm en als crème en bezit diverse eigenschappen. Ziehier enkele tips om de juiste keuze te maken.

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Meer artikels