PUBLICITÉ

Zwarte zeep: doeltreffend en magisch!

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 07/01/2013 - 09h53
-A +A

Zwarte zeep is een natuurlijk en budgetvriendelijk product met heel wat interessante eigenschappen.

Zwarte zeep is een wondermiddel voor de huidverzorging, maar het is ook een prima schoonmaakproduct voor in huis en een heel efficiënt insecticide voor in de tuin.

Een product met heel veel toepassingen dus dat u altijd in huis zou moeten hebben!

PUB

Zwarte zeep: een veelzijdig product

Zwarte zeep bestaat uit olijfolie, fijngemaakte zwarte olijven en kalium. Het is een soort dikke pasta die met lauw water vermengd wordt tot een smeuïge brij.

Zwarte zeep wordt traditiegetrouw gebruikt in de hammams in Noord-Afrika om haar zuiverende (peeling) en verzachtende eigenschappen. Maar het is dus ook een uitstekend schoonmaakproduct voor in de woning.

Opgelet: de huishoudelijke zwarte zeep bevat vaak meer kalium (en zelfs een aantal additieven) om het ontvettende vermogen te verbeteren. Gebruik deze zeep dus niet voor de huid als u er niet zeker van bent dat ze ook geschikt is voor cosmetisch gebruik.

 

Het huis schoonmaken met zwarte zeep?

Zwarte zeep is een uitstekend natuurlijk detergent.

Als u de zeep oplost in een emmer lauw water, kunt u er de vloer perfect mee schrobben. Door de ontvettende eigenschappen kunt u er ook uw vitrokeramische kookplaten, uw oven en zelfs uw vensters mee schoonmaken. Los de zwarte zeep daarvoor op in lauw water en doe het mengsel in een vernevelaar.

Zwarte zeep is ook ideaal om koper te reinigen en zilverwerk op te poetsen.

 

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 07/01/2013 - 09h53
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
quincy

Allemaal goed en wel maar waar vind ik zwarte zeep?

Anne

opwijk

Heb ook jullie artikel gelezen over zwarte zeep en heb dezelfde vraag waar kan je de zwarte zeep kopen. Heb reeds diverse zaken bekeken op internet maar geen zwarte zeep gevonden. Graag reactie aub.

wesley02

ik vraag me af of ze geen "bruine" zeep bedoelen. Dat ken ik maar "zwarte" zeep !!!!! Bruine zeep is van het merk d'Or en deze vind je in alle supermarkten. Je hebt het vloeibaar of in vaste vorm

toeria

Zwarte zeep is niet hetzelfde als bruine zeep . Je kan ze kopen in Marokkaanse winkels

PUBLICITÉ
Lees ook
Acné, hygiëne en cosmetica Gepubliceerd op 01/06/2017 - 17h17

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels ir...

Anomalieën van de huid: de verborgen geheimen Geüpdatet op 25/03/2008 - 00h00

Rode plekken, puistjes, een glimmende huid, droge zones, oneffenheden… stoornissen van de huid komen op heel uiteenlopende manieren tot uiting, maar allemaal zijn ze het gevolg van een abnormaal hoge talgproductie. Maar er is goed nieuws: er valt nam...

Acne en zwarte puntjes: ik heb puistjes, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h25

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen puistjes. Welke zijn onmisbaar om ze kwijt te raken, ze te camoufleren en weer een mooie huid te krijgen? Welke producten moet u kiezen voor zwarte puntjes en acnepuistjes?

Meer artikels