PUBLICITÉ

Zware benen? Actie!

Geüpdatet door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 08/11/2016 - 10h38
-A +A

Hebt u aderproblemen, een zwaar gevoel in de benen of gezwollen benen? Zijn uw benen niet altijd in topvorm? Onze tips om zware benen te verlichten, én ze te voorkomen.

PUB

Zware benen? Beweeg!

Het fenomeen van zware benen is het gevolg van een slechte bloeddoorstroming. Bij lang rechtop staan of zitten gaat het bloed minder snel rond in het lichaam waardoor er opstoppingen ontstaan in de voeten en de kuiten. U kunt dat verhelpen door uw benen niet over elkaar te slaan als u lang moet zitten, door regelmatig op te staan en enkele minuten rond te lopen. Moet u lang rechtop staan? Maak dan schommelende bewegingen op uw hielen en kleine draaiende bewegingen met de enkel zodat de bloedstroom weer naar boven (naar de bovenbenen) wordt gestuwd. Ook drukkousen zijn een goede hulp.

Zware benen? Zo veel mogelijk verfrissen

Mijd te grote hitte, want de aders gaan ervan uitzetten (sauna, epileren met te hete was, te lang zonnen) en ook grote temperatuurschommelingen (hammam/koude douche). Een aanrader: als u ‘s ochtends een douche neemt, doe dan met een sterke waterstraal een korte massage van enkele minuten van de enkels tot de dijen. Er zijn ook speciale verkoelende verzorgingsproducten die de microcirculatie weer op gang helpen brengen. U kunt ze op elk moment van de dag aanbrengen, op de huid of op uw kousen (sommige zijn daar speciaal voor gemaakt).

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 01/11/2011 - 11h55 et mis à jour par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 08/11/2016 - 10h38
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Veneuze insufficiëntie: wat kunt u doen? Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Veneuze insufficiëntie is een goedaardige aandoening, maar ze moet wel in de gaten gehouden worden. Niet alleen om de aandoening gepaard kan gaan met verwikkelingen, maar ook omdat ze negatieve gevolgen kan hebben voor de levenskwaliteit.

3 oefeningen tegen zware benen Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h30

Op het einde van de dag zijn uw benen dikwijls vermoeid of gezwollen? Geen nood! U kan deze symptomen voorkomen. Hier is ons programma voor lichte benen . U voert ze best 3 maal per week uit gedurende 2 maanden om snelle en zichtbare resultaten te bo...

Mooie benen: 4 regels om na te leven Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h29

Voor u moet grijpen naar drukkousen en geneesmiddelen, voor u verkalking krijgt of onder het mes moet, moet u uw benen zo lang mogelijk mooi proberen te houden door ze te verzorgen . Dit zijn de vier gouden regels die u moet naleven.

O zo lichte benen... Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Lichte benen , de droom van zeer veel vrouwen die in min of meerdere mate last hebben van zware benen . Toch mogen we ons niet laten ontmoedigen: we beschikken inderdaad over een aantal middelen om de last te verlichten. Dit is onze strategie tegen z...

Meer artikels