PUBLICITÉ

Zwangerschap: voordelen van homeopathie

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 30/10/2012 - 12h34
-A +A

Sommige geneesmiddelen zijn toegelaten tijdens de zwangerschap, maar algemeen krijgen zwangere vrouwen toch de raad om er zo zuinig mogelijk mee om te springen.

Veel vrouwen nemen daarom hun toevlucht tot homeopathie.

Wat zijn de vaakst aanbevolen middeltjes tegen de courante zwangerschapskwalen?

PUB

Homeopathie tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap

Er bestaan kant-en-klare middeltjes die verschillende actieve bestanddelen bevatten. Ze worden meestal verkocht tegen reisziekte, maar ze zijn ook doeltreffend bij zwangerschapsmisselijkheid.

Maar u kunt ook gaan voor meer gerichte homeopathische geneesmiddelen. De keuze van het middel zal afhangen van uw symptomen:

  • Sepia 9 CH als de misselijkheid gepaard gaat met braken, met een overgevoeligheid voor etensgeuren en trek in zure dingen (augurken),
  • Ipeca als de misselijkheid niet betert na het braken.
  • Nux vomica als u zich integendeel beter voelt na het braken.
  • Ignatia amara als de misselijkheid gepaard gaat met emotionele prikkelbaarheid die wordt uitgelokt door geuren en tijdens het eten beter wordt.

 

Homeopathie tegen spijsverteringsproblemen tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben vaak last van spijsverteringsproblemen.

De meest voorkomende oorzaak is de baby plaats inneemt in de buik. Ook de hormonale veranderingen kunnen een invloed hebben op de spijsvertering.

Sommige homeopathische geneesmiddelen kunnen wel helpen. Nux vomica is bijvoorbeeld voor bijna alle spijsverteringsproblemen goed. U kunt het ook samen met andere middeltjes nemen. Dit zijn ze:

  • Bij maagzuur of zure oprispingen wordt Iris versicolor of Kalium bichromium aangeraden.
  • Tegen een opgeblazen gevoel is Lycopodium (als het zich in de onderbuik situeert) of China rubra (als het hele maag- en darmstelsel is aangetast) goed.
  • Tegen constipatie, een veel voorkomende kwaal tijdens de zwangerschap, kunt u Opium (donkere en harde stoelgang), Alumina (als u hard moet persen) of Collinsonia canadensis (volumineuze stoelgang) gebruiken.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/05/2012 - 14h49 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 12h34
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zwangerschap: 1001 tips tegen misselijkheid Gepubliceerd op 23/11/2015 - 09h44

Het staat nu vast: u bent zwanger. Laat uw geluk niet vergallen door misselijkheid! Deze tips kunnen de misselijkheidsymptomen en het braken helpen voorkomen of verzachten. Veel zwangere vrouwen hebben er in het eerste trimester namelijk last van, de...

Arnica: klein maar nuttig bloempje Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h09

Arnica is in de apotheek een van de meest verkochte geneesmiddelen die zonder voorschrift te krijgen zijn. Het is ook een van de klassiekers in de EHBO-kit en de sporterstas. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze bloem die in de bergen groei...

Draagdoeken voor baby’s: wat erover te denken? Geüpdatet op 06/05/2013 - 12h14

Draagdoeken voor baby’s zijn zeker geen wondermiddel zoals sommigen beweren, maar ze hebben wel veel voordelen. Een draagdoek zorgt voor een goede houding van de rug en benen van de baby en bevordert tegelijk de band met de moeder. En het is ook nog...

Meer artikels