Zwangerschap: hoe bereidt u de andere kinderen voor?

Geüpdatet door Dr Renaud Guichard op 27/12/2016 - 13h51
-A +A

PUB

Zeg ze dat u ze graag ziet

De oudere broer of zus is soms bang dat de baby de lieveling van de ouders wordt. Misschien moet u uw oudste voor de geboorte eens zeggen dat u hem graag ziet. Vertel hem dat ook hij de oogappel van u en uw man was (toon hem misschien enkele foto’s). Laat hem in de kraamafdeling als eerste bij de baby, en dus niet pas als al rest van de familie gepasseerd is. En doe thuis niet te euforisch als de baby een beetje kaka heeft kunnen doen, maar betrek liever de oudste bij de klusjes en zeg hem dat ook hij gerust voor zijn kleine broer of zus kan zorgen.

Neem wat afstand

Als u een beetje afstand neemt, zult u inzien dat uw oudste kind heel belangrijk zal zijn voor zijn nieuwe zus of broer en dat ze een heel leven lang samen voor de boeg hebben, allicht veel langer dan u ze zult kunnen volgen. De oudste is ook het kind waarmee u de oudste en meeste herinneringen zult kunnen delen (zeker in het begin).

Initialement publié par Dr Renaud Guichard le 20/08/2012 - 00h00 et mis à jour par Dr Renaud Guichard le 27/12/2016 - 13h51
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB