PUBLICITÉ

Zwangerschap en tijdelijk geheugenverlies

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/06/2016 - 14h53
-A +A

Zwangere vrouwen en jonge moeders klagen zeer dikwijls over tijdelijk geheugenverlies.

Maar hoe zit het eigenlijk met die geheugenproblemen die blijkbaar te maken hebben met de zwangerschap?

PUB

Leidt zwangerschap tot tijdelijk geheugenverlies?

"Ik heb mijn bril in de koelkast gelegd", "ik ben naast de zetel gaan zitten", "ik ben er zeker van dat ik een afspraak had, maar ik weet niet meer met wie!".

Zwangere vrouwen klagen dikwijls over hun slecht geheugen, dat van hun hersenen een zeef maakt en hen blijkbaar berooft van een groot deel van hun intellectueel vermogen. Het is zelfs al zo ver gekomen dat in Angelsaksische landen wetenschappers zich over het probleem gebogen hebben.

Een geheugenprobleem bij zwangere vrouwen? Welk probleem?

In een zeer recente studie, beweren wetenschappers dat er geen geheugenprobleem is! Australische onderzoekers hebben het geheugen onderzocht van vrouwen tijdens hun eerste zwangerschap en van vrouwen die onlangs voor de eerste keer moeder geworden zijn.

Het onderzoek gebeurde aan de hand van nauwkeurige tests. De resultaten werden vergeleken met die van vrouwen van dezelfde leeftijd die geen kleine kinderen hadden.

De studie wees uit dat zwangere vrouwen en jonge moeders niet vergeetachtiger zijn dan andere vrouwen. Globaal gezien, waren de verschillen vrij beperkt, hoewel vrouwen in het derde trimester van hun zwangerschap op een van de tests (de test over de snelheid van geest) iets minder goed presteerden dan alle andere vrouwen.

Dat zwangerschap slecht is voor het geheugen is dus niet wetenschappelijk bewezen.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 15/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 29/06/2016 - 14h53

www.webmd.com

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zwanger: welke rechten hebt u op het werk? Geüpdatet op 14/11/2014 - 15h58

Heel veel toekomstige moeders moeten hun zwangerschap maandenlang combineren met hun baan . Het arbeidsrecht is aangepast om hen het dagelijkse leven te vergemakkelijken en de moeder en het kind te beschermen. Een overzicht van de rechten van zwanger...

Geboortegewicht: alles ligt al vast voor de zwangerschap Geüpdatet op 30/10/2007 - 00h00

Het gewicht van de baby bij de geboorte wordt sterker bepaald door het gewicht van de moeder voor de zwangerschap dan de kilo's die ze bijkomt tijdens de zwangerschap. Dat is de opvallende conclusie van een recente studie. Ze houdt meteen ook een bel...

Meer artikels