Zwangerschap en tijdelijk geheugenverlies

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/06/2016 - 14h53
-A +A

PUB

Waarom hebben zwangere vrouwen de indruk dat ze een slecht geheugen hebben?

We kunnen echter moeilijk het gevoel van duizenden zwangere vrouwen en jonge moeders negeren. Wat kan de verklaring zijn van dat tijdelijk geheugenverlies?

  • Jonge moeders en zwangere vrouwen beleven een ingrijpende emotionele verandering en moeten hun prioriteiten helemaal herzien. Het is dus logisch dat ze een beetje met hun gedachten 'elders' zijn, ook al blijven ze even doeltreffend wanneer ze volledig geconcentreerd een probleem aanpakken.
  • Aangezien mensen het vaak hebben over het slechte geheugen van jonge en toekomstige moeders, is het mogelijk dat dezen tijdens hun zwangerschap meer aandacht schenken aan hun geheugenproblemen.
  • Tot slot nog dit: op het einde van de zwangerschap en tijdens de eerste weken na de geboorte van de baby, slaapt de moeder minder, soms zelfs veel minder. Is het dan niet logisch dat ze in deze omstandigheden meer moeite heeft om na te denken en dat ze soms geconfronteerd wordt met tijdelijk geheugenverlies?

Wat kan een zwangere vrouw doen als ze last heeft van tijdelijk geheugenverlies?

  • Maak u om te beginnen niet al te veel zorgen. Als u zich echt zorgen maakt, mag u niet aarzelen om het probleem met uw arts te bespreken. Hij zal u wel geruststellen.
  • Stel lijstjes op. Ook al is dit niet de perfecte methode, ze kan u in elk geval dikwijls van pas komen.
  • Relativeer de situatie: zo erg is het toch allemaal niet...
  • En tot slot: wees tolerant voor uzelf. Zenuwachtigheid en angst dragen ook niet bij tot de hoogste concentratie!
Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 15/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 29/06/2016 - 14h53

www.webmd.com

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB