PUBLICITÉ

Zwanger: wat met seksualiteit?

Gepubliceerd door Psychonet Production op 08/07/2003 - 00h00
-A +A

Een sensuele en seksuele zwangerschap, het kan. Enkele tips om als koppel negen maanden in harmonie te leven.

PUB

Een "overhoop gehaald" leven als koppel

Een zwangerschap schudt het leven van een koppel grondig door elkaar, in het bijzonder op seksueel vlak. De fysieke veranderingen tijdens de zwangerschap openen voor het koppel een nieuwe dimensie: de minnares wordt moeder en de partner vader. Deze evolutie vertaalt zich op seksueel vlak vaak in een angst om het kind pijn te doen. In het kader van een normale zwangerschap (zonder risico voor vroeggeboorte) vormen seksuele betrekkingen geen enkel risico voor de foetus, die veilig in de baarmoeder zit. Alle wetenschappelijke studies bevestigen dat.

Een gestimuleerd libido

Het libido varieert dan weer van kwartaal tot kwartaal. In het eerste kwartaal, zijn er een aantal factoren die niet bepaald stimulerend zijn voor het seksleven, met name vermoeidheid, misselijkheid en opzwellende borsten. Bij het begin van het tweede trimester ervaren veel vrouwen echter een ware sensuele en seksuele bloei. De bloedtoevoer rond het kleine bekken en de vernauwing van de vagina-ingang verhogen de gewaarwordingen tijdens de penetratie.

Gepubliceerd door Psychonet Production op 08/07/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zwangerschap en seks Geüpdatet op 07/12/2004 - 00h00

Seks tijdens de zwangerschap is nog altijd taboe. Zwangere vrouwen vrijen minder vaak, da's een vaststelling, ook al is daar lichamelijk gezien eigenlijk niets op tegen.

Meer artikels