PUBLICITÉ

Zwanger: kies voor een ontspannende massage

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/11/2013 - 10h19
-A +A

Als u zwanger bent, is het belangrijk om in die periode ook momenten voor uzelf te hebben.

En wat is er beter om tot uzelf te komen dan een massage?

PUB

Massages tijdens de zwangerschap: voor alles ontspanning

Het eerste doel van elke massage is ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat geldt nog meer tijdens de zwangerschap.

Het lichaam van de toekomstige moeder wordt immers zwaar op de proef gesteld. De spieren en de pezen worden almaar zwaarder belast naarmate de baby groter wordt. Het wordt dan almaar moeilijker om een houding vinden waarin u zich echt kunt ontspannen, zelfs om te slapen. Ook mentaal is een zwangerschap zwaar om te dragen. Natuurlijk kijkt u uit naar de baby, maar u zit vast ook met veel zorgen, angsten en vragen. Een moment hebben waarin u alles even kunt loslaten is dus heel belangrijk!

Niet alleen de moeders profiteren trouwens van zo’n massage. Ook de baby’s staan bloot aan stresshormonen. Kortom, een zwangere vrouw moet zich eigenlijk voor twee ontspannen.

We hadden hierover een gesprek met Sylvie Bianchi, massagespecialiste voor zwangere vrouwen in Brussel.

Hoe ziet een zwangerschapsmassage eruit?

Een sessie duurt een klein uur, het omkleden niet meegerekend. Na de massage is er nog gelegenheid om thee te drinken. Veel vrouwen vinden dat fijn. Ik gebruik voor de massage plantaardige oliën zoals zachte amandelolie of abrikozenpitolie. Daar doe ik enkele druppels etherische olie bij van planten die tijdens de zwangerschap goed verdragen worden, zoals lavendel of mandarijn. De etherische oliën zijn niet bedoeld als geneeskrachtige oliën. Ze geven gewoon een aangenaam, ontspannend en natuurlijk parfum af.

Welke massage ik geef, hangt af van de persoon die ik masseer.

Voor zwangere vrouwen zijn de mogelijkheden beperkt omdat ze niet op hun buik kunnen gaan liggen.

Ik gebruik veel shiatsutechnieken.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/11/2013 - 10h19

Sylvie Bianchi, gespecialiseerd in prenatale massage.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Welke massage is het meest geschikt voor u? Gepubliceerd op 07/10/2014 - 11h51

Massages zijn tegenwoordig erg in trek , en dat hoeft ook niet te verbazen. Ze hebben de gave om spanningen te verminderen en je voelt je erna als herboren. Er bestaan heel wat massagetechnieken en het aanbod in schoonheidsinstituten, kuuroorden en c...

De 9 meest geapprecieerde massages en hun weldaden Gepubliceerd op 30/09/2013 - 18h12

Massages zijn een heuse ontdekkingstocht voor de zintuigen en een genot voor lichaam en geest. Massages zijn van alle tijden. Ze bestonden al in de oudheid en zijn van generatie op generatie doorgegeven om hun therapeutische en opwekkende effect. Een...

Meer artikels