PUBLICITÉ

Zwanger en ver weg van alle vervuiling: kan het?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/02/2015 - 16h46
-A +A

U hoeft zich niet negen maanden terug te trekken in de bossen om uw toekomstige baby tegen de vervuiling te beschermen.

Enkele aanpassingen aan de dagelijkse gang van zaken volstaan om een perfect gezond kindje op de wereld te zetten.

Een woordje uitleg.

 

 

PUB

Tijdens de zwangerschap: aanpassingen in huis

Regel nr. 1: goed luchten.

Maak er een gewoonte van om één keer per dag alle vensters in huis open te zetten. Zo kan alle vervuiling in de lucht die u binnen inademt het huis uit. Doe dat liefst ‘s ochtends, dan is de buitenlucht op haar zuiverst (zeker in de stad). Gebruik zeker ook geen geurverspreiders in huis.

Regel nr. 2: delegeer bepaalde huishoudelijke taken.

Mijd gedurende de negen maanden van uw zwangerschap elk contact met de traditionele onderhoudsproducten. Ga eerder voor milieuvriendelijke producten, witte azijn, natriumbicarbonaat en marseillezeep. Laat uw partner eens inspringen om de kasten en andere oppervlakten schoon te maken (vooral de badkamer- en keukenkasten) en daarna met proper water af te spoelen. Zo komt u zelf niet in contact met de onderhoudsproducten.

Regel nr. 3: vergeet het klussen.

Verf, lijm en vernis zitten boordevol vluchtige stoffen die u tijdens uw zwangerschap beter niet inademt. Als u de babykamer toch wilt aanpakken, laat u dat beter door uw partner doen. Gebruik daarvoor als het kan natuurlijke verf. Blijf als het even kan uit het huis zo lang de werken duren en speel dit keer voor inspecteur als de kamer af is. Maar eerst goed luchten!

Regel nr. 4: hou uw gsm op een afstand.

Gebruik een kit voor handenvrij bellen en hou uw gsm bij uw buik vandaan als u aan het bellen bent. Gebruik een vaste telefoon als u de kans hebt.

Tijdens de zwangerschap: in de badkamer

Cosmetica vormen geen bedreiging voor uw baby. De huid van een zwangere vrouw is wel heel gevoelig. Draag er zorg voor en kies liefst producten met een neutrale pH, zonder zeep en/of hypoallergene producten. Babyproducten zijn ook een goed alternatief.

Te mijden: haarontkleuringen en ontharingscrèmes. Leve het waxen en de ladyshave!

Initialement publié par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 15/07/2013 - 11h16 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/02/2015 - 16h46

Source: "Environnement et grossesse", René Frydman. Hachette pratique.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gsm's: 10 tips om veilig te telefoneren Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h00

Er zijn nu bewijzen dat intensief telefoneren met een gsm schadelijk is voor de gezondheid. Toch hebben Franse oncologen onlangs een oproep gedaan aan de bevolking om voorzichtig om te springen met gsm's. Ze vinden het risico te groot om het gewoon t...

Meer artikels