
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemiddeld
- Bereidingstijd :
- 50 minutes
- Ingrediënten :
-
Rauwe zuurkool: 1,5 kg
Jeneverbessen: 2 eetlepels
Peperbollen: 1 koffielepel
witte wijn: 1 fles (75 cl)
Aardappelen: 6 middelgrote
Kokkels: 1 liter
Mosselen: 1 liter
Zeeduviel: 600 g
Visfumet: 1 eetlepel
Grote gekookte roze garnalen: 18
Zout, peper
Bereiding van de zuurkool met zeevruchten
Was de zuurkool. Laat ze goed uitlekken en dompel ze 2 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken op een doek, droog ze en trek ze goed in slierten.
Doe de zuurkool in een stoofpot met de jeneverbessen en de peperbollen.
Overgiet met 60 cl witte wijn. Dek af en laat op een zacht vuurtje 30 minuten sudderen. Roer tussendoor.
Schil de aardappelen. Laat ze 10 minuten in kokend water zachtjes koken. Giet ze af en stop ze tussen de zuurkool.
Spoel de kokkels grondig. Maak de mosselen schoon, was ze. Doe de twee schelpen samen in een grote stoofpot met de rest van de witte wijn en laat ze openkomen op een hoog vuur. Schud tussendoor op om de schelpen van onder naar boven te wisselen.
Ontdoe de kokkels en de mosselen van hun schelp. Houd ze warm in in schotel. Filter het kookvocht en houd opzij.
Giet het kookvocht van de schelpen in een pot. Voeg een eetlepel visfumet toe. Snijd de zeeduivel in grote stukken en ze in de pot.
Breng het vocht zachtjes aan de kook. Dek de pot af en laat de zeeduivel op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten. Zet het vuur af, voeg de roze garnalen toe en laat nog maximum 2 minuten de warmte van de jus opnemen.
Haal de stukken zeeduivel en de garnalen uit de pot en voeg ze bij het schelpvlees.
Met het geheel met het kookvocht voorzichtig onder de zuurkool.
Dien de zuurkool met de aardappelen en de zeevruchten goed warm op.