PUBLICITÉ

Zou u hulp kunnen bieden in een noodsituatie?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 21/01/2013 - 14h41
-A +A

Zou u in een medische noodsituatie weten welke hulp u moet bieden om het leven van een slachtoffer te redden?

Noodmaatregelen zijn niet te improviseren en de stress van de situatie zal de zaak zeker niet vooruithelpen. U kunt de maatregelen dus beter nog eens overlopen.

Denkt u dat u in zo’n situatie de juiste reflexen zou hebben?

PUB

Aan welke reanimatiemethode zou u de voorkeur geven?

(de goede antwoorden staan in vet)

Hartmassage.

Mond-aan-mondademhaling.

Bij een hartstilstand moet het hart zo snel mogelijk weer op gang worden gebracht. Ga dus voor de hartmassage en niet voor de mond-aan-mondademhaling, behalve bij verdrinking, overdosis, elektrocutie of bij kinderen.

 

Wat is uw eerste reflex bij brandwonden?

U doet er een speciale crème voor brandwonden op.

U houdt de verbrande zone onder koud stromend water.

Houd de verbrande zone zeker vijf minuten onder koud stromend water om de huidweefsels te laten afkoelen en de pijn te verzachten. Laat de stukjes kledij zitten die eventueel aan de huid vastkleven.

Pas nadat u de wonde hebt laten afkoelen, mag u er een speciale crème voor brandwonden op doen. Een uitzondering zijn ernstige brandwonden waarvoor u naar de spoeddienst moet.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 21/01/2013 - 14h41 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 21/01/2013 - 14h41

Gordon A. Ewy, et al., J Am Coll Cardiol. 2012;():. doi:10.1016/j.jacc.2012.06.064. http://www.e-sante.fr/arret-cardiaque-gestes-secours/guide/906. La Croix Rouge française, www.croix-rouge.fr.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Insectenbeten bij kinderen Gepubliceerd op 30/07/2015 - 10h41

Insectenbeten zijn voor niemand leuk, maar bij kleine kinderen baren ze vaak zorgen. Wat zijn de juiste reflexen en handelingen om het euvel te verhelpen en de gevolgen te beperken?

Goede tanden, een goed hart Geüpdatet op 14/01/2003 - 00h00

Voor het eerst heeft een team onderzoekers aangetoond dat er een verband bestaat tussen het verlies van tanden en hartziekten. Mannen met minder dan 25 tanden lopen 57% meer risico op een beroerte.

Meer artikels