Zonnen: bescherm uw huid

Geüpdatet door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 03/07/2017 - 16h01
-A +A

PUB

Huid en zon: opgelet voor de sterkte van de stralen

Tussen 11 en 16 uur schijnt de zon op haar felst. Dan blijft u beter uit de zon. Onderschat ook de weerkaatsing van bepaalde oppervlakten niet. U kunt ook onder de parasol of terwijl u een terrasje doet zonnebrand oplopen! Steek zo gauw u de zon ziet een tube zonnecrème in uw (strand)tas. Ruil ’s ochtends uw normale dagcrème tegen een product met UV-filter.

 

Huid en zon: beschermingsfactor en goede gewoontes

De beschermingsfactor van een zonneproduct (afgekort SPF, van het Engelse ‘sun protection factor’) vertelt u hoe doeltreffend het is. Onder de 15 kan men eigenlijk moeilijk van bescherming spreken. Vergeet niet de crème een halfuur na het begin van het zonnen opnieuw aan te brengen, en daarna minstens om de twee uur. Bescherm uw lippen met een speciale stick voor kwetsbare zones, en uw ogen door een zonnebril met een voldoende hoge beschermingsfactor. Vergeet ook niet de inwendige mens te bevochtigen. De huid verliest bij blootstelling aan de zon makkelijk vocht, en 70% van de huid bestaat uit vocht. Ze droogt dus snel uit.

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 11/07/2011 - 16h15 et mis à jour par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 03/07/2017 - 16h01
Bekijk dit artikel
PUB