PUBLICITÉ

Zonnecrème smeren: weet u echt hoe het moet?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/08/2015 - 11h16
-A +A

Doet u gewoonlijk een zonnecrème op en loopt u elke zomer toch minstens één keer zonnebrand op? Misschien brengt u uw zonnecrème wel niet aan zoals het hoort… Vijf kostbare tips.

PUB

Een zonnecrème moet vooraf worden aangebracht

Wist u dat een zonnecrème pas na vele minuten haar werk begint te doen, tenzij u een fysieke zonnefilter gebruikt? Eigenlijk moeten we ons ongeveer een halfuur voor we in de zon komen insmeren.  De eerste smeerbeurt van de dag moet dus thuis gebeuren, voor we naar buiten gaan, en niet op het strand of waar dan ook!

U doet waarschijnlijk niet genoeg zonnecrème op

We moeten minstens een eetlepel zonnecrème per arm of been smeren om behoorlijk beschermd te zijn. Velen onder ons gebruiken dus allicht niet genoeg. Als u tot het soort mensen behoort die van hun vakantie terugkeren met nog een halfvolle tube zonnecrème in hun bagage, mag u zich daartoe rekenen!

Let er zeker ook op dat u de zonnecrème op alle zones smeert die aan de zon worden blootgesteld, ook de zones die vaak vergeten worden zoals de handen, de achterkant van de armen, de onderkant van de rug, onder de schouderbladen, de oortippen, enz.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/08/2015 - 11h16

http://ansm.sante.fr/Dossiers/Securite-des-produits-cosmetiques/Produits-solaires/%28offset%29/4

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zonnebescherming: altijd op meerdere fronten tegelijk! Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Kleren , een hoed , natuurlijke schaduw of de schaduw van een parasol… Een zonnecrème blijft hoe dan ook absoluut noodzakelijk, maar daarnaast hebben we nog een hele reeks andere troeven om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de...

Hoe verzorg ik zonnebrand? Gepubliceerd op 05/08/2014 - 10h21

Veel mensen zitten graag in de zon, omdat het zonlicht een weldadig effect heeft. Als we echter te veel in de zon zitten, kunnen we pijnlijke zonnebrand oplopen. Hoe kan ik zonnebrand voorkomen en als ik dan toch verbrand ben door de zon, hoe verzorg...

Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Uw zonnepaspoort voor de zomer Gepubliceerd op 30/06/2016 - 12h36

Eindelijk is de zon er! Iedereen wil er natuurlijk van profiteren ... Dat kan, maar niet om het even hoe. Een overzichtje van hoe u optimaal en zonder risico kunt zonnen.

Meer artikels