PUBLICITÉ

Zonnebril: ook voor baby’s

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/12/2015 - 15h43
-A +A

De zon kan kwalijke effecten hebben op de ogen van uw baby. Daarom is het belangrijk om de ogen van uw baby te beschermen. Een petje kan helpen, maar is lang niet genoeg als de zon zeer krachtig schijnt. De zonnebril is dus een belangrijk instrument. Maar hoe kies ik een goede bril?

PUB

Hoe kies ik de beste zonnebril voor mijn baby?

Allereerst: zoek de zonnebril niet in de speelgoedafdeling. Het model moet voorzien zijn van zeer specifieke indicaties. Gekleurd plastic biedt geen bescherming, integendeel. Dat is net gevaarlijk, omdat de pupil zeer groot blijft en zo een maximaal aantal zonnestralen ontvangt. Kwaliteitsglazen voorkomen blindheid en filteren een groot aantal uv-stralen. Een goede zonnebril moet ook comfortabel zijn – lees: aangepast aan de morfologie van het kind. Anders zal uw kind hem niet dragen. U kunt altijd raad vragen over de zonnebril voor baby’s aan een opticien of een apotheker. De prijs van een bril varieert tussen 9 en 27 euro.

 

Veiligheid

De Europese Commissie heeft normen uitgevaardigd voor zonnebrillen voor kinderen. Het model moet aan de binnenkant van het montuur het CE-keurmerk bevatten. Daarbij moet ook de beschermingsfactor aangeduid zijn, index 0 tot 4 (zwak tot zeer sterk). Kies voor de allerkleinsten een bril met index 3 of 4. Brillen met index 3 beschermen uw kleine spruit tegen fel licht, zowel aan zee als in de bergen, en filteren 100% van de uvA- en B-stralen. Een bril met index 4 is ideaal bij zeer fel en teruggekaatst licht, bijvoorbeeld op een boot of bij het skiën. De gebruikte glazen bij deze brillen filteren het licht zodanig dat het afgeraden is voor automobilisten. Ten slotte mogen zonnebrillen voor kinderen niet kunnen breken.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 20/12/2011 - 12h10 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 08/12/2015 - 15h43
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Maurik

Gbeste mensen, het moet nu niet gekker worden! Dus geen zonnebril voor baby's. Gezondheid.be zou beter moeten weten.
Natuurlijk beschermd een moeder de ogen van de baby tegen de zon. Hoe? Door een mutsje, door de baby in een wagen met een kap, of een parapluutje. Bovendien draait de bah het hondje weg wanneer de zo'n in zijn oogjes komt.
Bovendien reageert het lichaam van elk mens op de zon. Hetgeen nodig is voor meer ons minder vitamine D aanmaak. Weg met de zonnebrillen. En.. Bescherm je ogen alleen bij nodige werkzaamheden waarbij schittering of extra sterke verstoring optreedt. En natuurlijk wanneer je gaat skiën.
Vele zonnebrillen zeker voor kinderen doen meer schade dan goed.

PUBLICITÉ
Lees ook
Baby's en kinderen: hoe de juiste bril te kiezen? Geüpdatet op 20/01/2004 - 00h00

Brillen voor baby's of kinderen moeten aangepast zijn aan hun morfologie. Hoe meer de bril hun bevalt, hoe liever ze die zullen dragen. Toch moet de bril tegelijk ook voldoen aan een aantal criteria: stevigheid, veiligheid, lichtheid en esthetiek.

Hoe kies je een kinderbril? Gepubliceerd op 16/10/2012 - 11h58

Vernemen dat je kind een bril moet dragen , is pas het begin van een avontuur. Nadien moet je het best passende model kiezen uit de honderden monturen die u worden voorgelegd. Daarbij moet je rekening houden met de voorkeur, de gewoonten en de aard v...

Zonnebrillen voor kinderen: bescherm hun kijkers! Gepubliceerd op 23/07/2015 - 10h31

Door onze leefgewoonten en de vergrijzing komen onze ogen meer bloot te staan aan de straling van de zon. We voelen de effecten niet meteen, maar ze versnellen wel het verouderingsproces van het oog . En op latere leeftijd manifesteren de risico’s, z...

Een bril voor kinderen: maak de goede keuze Gepubliceerd op 22/09/2014 - 12h16

Zo maar even 90% van wat een kind leert hangt rechtstreeks af van wat het ziet. Een goed zicht is dus essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Het is dan ook belangrijk dat de ogen worden gecontroleerd en eventuele afwijkingen op tijd worden vas...

Meer artikels