PUBLICITÉ

Zonnebescherming: altijd op meerdere fronten tegelijk!

Gepubliceerd door Karell Robert, gezondheidsjournaliste op 19/07/2016 - 14h24
-A +A

Kleren, een hoed, natuurlijke schaduw of de schaduw van een parasol… Een zonnecrème blijft hoe dan ook absoluut noodzakelijk, maar daarnaast hebben we nog een hele reeks andere troeven om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Een overzichtje van uw beste wapens tegen de UV-stralen!

PUB

Kleren: de eerste bescherming tegen de zon

Kleren vormen een doeltreffende en duurzame eerstelijnsverdediging tegen de schadelijke stralen van de zon. Maar niet alle textiel biedt dezelfde mate van bescherming. Enkele elementaire regels om u in te prenten:

  • hoe dichter en regelmatiger het weefsel is, hoe minder UV-stralen er doorheen komen;
  • donkere kleuren laten minder UV-stralen door dan lichte;
  • natte kleren beschermen veel minder dan droge.

De textielproducenten hebben trouwens nieuwe technologieën ontwikkeld om zogenaamde UV-werende kleren te maken. Vooral voor kinderen wordt het gebruik ervan sterk aanbevolen. Vergeet wel niet om de lichaamszones die niet bedekt zijn met zonnecrème in te smeren!

Een hoed met brede rand tegen de zon

De huid van het gezicht, de hals en de oren is extra gevoelig voor de zon. Een hoofddeksel dragen is dus een uitstekend middel om de UV-stralen op deze zones zo veel mogelijk tegen te houden. Goed om te weten: er bestaan veel modellen van hoeden en de mate waarin ze bescherming bieden, verschilt dan ook sterk. De beste optie is een hoed met een brede rand. Een pet is ook goed, maar de meeste modellen beschermen alleen het hoofd en het gezicht en dus niet de oren en de hals. Denk er in dat geval dus zeker aan om die zones met een zonnecrème in te smeren. Of koop een pet met flappen achteraan en opzij; dan zijn de oren en de nekt ook beschermd.

Gepubliceerd door Karell Robert, gezondheidsjournaliste op 19/07/2016 - 14h24

Stichting tegen Kanker, Wereldgezondheidsorganisatie

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Bescherm u doeltreffend tegen de zon Geüpdatet op 21/06/2005 - 00h00

De zon staat momenteel op zijn hoogst, dus moet u zich goed beschermen tegen UV-stralen. Enkele tips voor een "huidvriendelijke" zomer.

Zich goed beschermen tegen de zon Geüpdatet op 03/07/2007 - 00h00

Deze zomer ziet het er naar uit dat in de schaduw zitten of een T-shirt aantrekken u beter beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon dan een zonnecrème alleen. Een Zwitserse studie stelt dat het vermijden van directe blootstelling aan de zon...

Uitkijken voor de winterzon Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h00

Zowel mensen die de wintervakantie doorbrengen in de zon als mensen die voor de bergen kiezen, moeten uitkijken voor de zon en meer bepaald de UV stralen die huidkanker kunnen veroorzaken. Hoe u uw huid tegen de zon moet beschermen, verneemt u hier.

Meer artikels