PUBLICITÉ

De zon is goed voor het humeur en voor nog veel meer...

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/05/2010 - 00h00
-A +A

Een te lange blootstelling aan de zonnestralen is gevaarlijk omwille van het risico op huidkanker. Maar de zon heeft ook op verschillende manieren een positieve impact op onze gezondheid. Hier zijn alvast duizend en één redenen om de zon op prijs te stellen.

PUB

De zon is goed voor het humeur


We hebben een grote behoefte aan zon, meer bepaald aan licht, om ons goed te voelen. Eigenlijk reguleert het licht onze biologische klok, die enorm belangrijk is voor onze slaap en ook voor ons humeur. Een bewijs: winterdepressies wijken na enkele sessies blootstelling aan een lamp die natuurlijk licht simuleert (lichttherapie).

De zon is goed voor de botten


Vitamine D is noodzakelijk voor de hechting van calcium op de botten. Welnu, vitamine D wordt voornamelijk aangemaakt door onze huid wanneer deze blootgesteld wordt aan uvb-licht. Onrechtstreeks is de zon dus goed voor onze botten. Trouwens, vrouwen die na de menopauze een verhoogd risico lopen op osteoporose, krijgen dikwijls een supplement aan calcium en ook aan vitamine D voorgeschreven.
Andere mensen wordt aangeraden om zoveel mogelijk in de buitenlucht actief te zijn: sport, wandelen, tuinieren...

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/05/2010 - 00h00 Institut Moncey (gezondheidspreventie)
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zijn UV-filters in mijn dagcrème echt nodig? Geüpdatet op 26/02/2016 - 16h08

UV-stralen spelen een belangrijke rol in de vroegtijdige veroudering van de huid en zijn ook verantwoordelijk voor huidkanker. Om er ons tegen te wapenen, bevatten almaar meer dagcrèmes en andere fonds de teint en BB crèmes (Blemish Balm) UV-filters...

Ultraviolette stralen: de gevolgen van de zon voor onze huid Geüpdatet op 11/07/2016 - 10h35

De zon is een vriend die we moeten koesteren. De juiste dosis levert ons een mooi bruin kleurtje op en een beter moreel. Maar overmatige blootstelling aan de ultraviolette stralen kunnen zware gevolgen hebben. We bekijken de effecten van de zon op on...

Meer artikels