PUBLICITÉ

Zomerliefdes: hou het veilig!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 11/07/2006 - 00h00
-A +A

De zomervakantie is vaak een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en deze periode van ontspanning doet het libido vaak stijgen. Om er geen slechte herinneringen aan over te houden is voorzichtigheid geboden tijdens seksuele contacten. Wat weet u nog over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en over de risico's op een ongewenste zwangerschap? Doe de test!

PUB

1) Syfilis komt in Europa niet meer voor.

Fout
Syfilis is een seksueel overdraagbare aandoening die nog altijd voorkomt in Europa. De laatste jaren is er zelfs een heropleving van syfilis in bepaalde stedelijke agglomeraties zoals in Île-de-France.

2) Er bestaat maar één maat van condooms.

Fout
Condooms zijn in verschillende maten te krijgen. Er zijn er ook met of zonder glijmiddel, met of zonder reservoir, enz. Je kunt het type uitzoeken dat je het meeste ligt, of waarom niet gewoon raad vragen aan de apotheker?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 11/07/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Soa of soi: juist of onjuist? Gepubliceerd op 01/12/2014 - 17h27

Er bestaan veel seksueel overdraagbare ziektes (SOA). De enige manier om infectie en overdracht te voorkomen, is het gebruik van een condoom. Wat weet u precies over SOA?

SOA: bent u echt goed op de hoogte? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h34

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) komen vrij veel voor. De gevolgen kunnen heel ernstig en soms zelfs dramatisch zijn. Gelukkig kunnen we ons ertegen beschermen en bestaan er doeltreffende behandelingen. Waarom weten de Belgen er dan zo weini...

Hoe moeten we ons beschermen tegen aids en hiv? Geüpdatet op 12/01/2015 - 11h46

Het hiv-virus is een van die virussen die angst inboezemen. Iedereen wil zich ertegen beschermen, maar niet iedereen pakt dat op de juiste manier aan. Het bewijs is het groeiend aantal gevallen van besmetting van de afgelopen jaren! Hieronder vindt u...

Meer artikels