PUBLICITÉ

Zijn sporters verslaafd aan seks?

Gepubliceerd door Gilles Goetghebuer, gezondheidsjournalist, tekst aangepast door Marion Garteiser op 11/01/2010 - 00h00
-A +A

De onthullingen over de huwelijksontrouw van golfer Tiger Woods hebben de aandacht gevestigd op een onderwerp dat soms taboe is: de niet te stillen honger naar seks die men aantreft bij verschillende grote sportkampioenen en die soms uitmondt in een echte verslaving!

PUB

Seks is goed voor sporters... en voor de anderen!


Een gezond seksleven draagt uiteraard bij tot het behoud van een goed psychisch evenwicht. De daad bezorgt een gevoel van welzijn en rust dat volgens neurologen geassocieerd kan worden met de productie van specifieke neurotransmitters. Maar het gebeurt ook dat mensen overweldigd worden door geile gedachten en dat ze zich hierdoor dwangmatig laten leiden. Seks is dan geen spel meer, maar een echte obsessie. Seksuele obsessie is misschien niet de meest verspreide, ze is waarschijnlijk wel de meest bekende obsessie.

Denken sporters alleen daaraan?


Onze geneeskunde, die graag alles mooi in categorieën rangschikt, heeft het begrip 'hyperseksualiteit' of seksuele bezetenheid gedefinieerd. De definitie is van toepassing op mensen die het houden bij gewone seksuele handelingen, maar dan wel met een zeer hoge frequentie. Met drie tot vijf seksuele betrekkingen per dag, is seks voor hen een echte verslaving. Uiteraard kan men glimlachen bij de ingewikkelde formules die psychiaters hanteren. Onder het mom van de wetenschap, verspreiden ze vaak moraliserende ideeën. Men moet anderzijds ook rekening houden met degenen die zich gegijzeld voelen door hun seksuele drift. Heel wat sporters maken dit mee. De sportpers publiceert regelmatig berichten over echte orgieën, waaraan deze kampioenen deelnemen met dezelfde prestatiedrang die ze tentoonspreiden wanneer ze in competitie op zoek zijn naar goede resultaten. Soms doen ze daarvoor een beroep op dopingproducten. Dat is althans de verklaring die de Roemeense voetballer Adrian Mutu (destijds speler van Chelsea) gaf toen hij betrapt werd op cocaïnegebruik. "Ik wilde mijn seksuele prestaties verbeteren", verklaarde hij aan een journalist van de Daily Mirror.

Gepubliceerd door Gilles Goetghebuer, gezondheidsjournalist, tekst aangepast door Marion Garteiser op 11/01/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gaan seks en sport samen? Gepubliceerd op 25/03/2015 - 09h24

Onderzoekers houden zich soms bezig met vragen die overbodig lijken. De invloed van seks op sportprestaties is er zo één Is seks voor de sport goed voor de prestaties?

Denken aan seks doet je niezen Geüpdatet op 13/01/2009 - 00h00

Niezen blijkt minder onschuldiger dan het lijkt. Sommige mensen krijgen een niesbui door seksuele gedachten of seksuele opwinding. Volgens twee Britse artsen komt het fenomeen vaker voor dan je zou denken.

Meer artikels