PUBLICITÉ

Zijn penisverlengingen mogelijk?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 25/03/2003 - 00h00
-A +A

Iedereen (of toch bijna iedereen) weet dat de grootte van de penis onbelangrijk is om een vrouw te bevredigen. Toch zijn veel mannen er door geobsedeerd. Waarom? Niet zozeer omdat ze bang zijn seksueel tekort te schieten. Het gaat veeleer om het zogenaamde kleedkamercomplex: mannen zijn bang om hun geslacht te vergelijken met dat van andere mannen die beter geschapen zijn…

PUB

Gemiddelde grootte

In rust: tussen 7,5 en 10,2 cm, met een doorsnede van iets meer dan 3,2 cm. In erectie: 12 tot 17 cm, met een doorsnede van iets minder dan 4 cm.

Als de penis echt te klein is, kan daar dan iets aan gedaan worden?

Ja, vóór de puberteit. Er bestaat zoiets als een gestoorde penisgroei. Bij een micropenis (de geijkte medisch term voor een penis van minder dan 4 centimeter) is een hormonale behandeling mogelijk én doeltreffend, op voorwaarde dat er vroeg genoeg mee gestart wordt, vóór het einde van de puberteit.

Ja, na de puberteit, maar dan alleen door een operatie. Met zo'n ingreep kan de penis één tot twee centimeter verlengd worden. Daarbij wordt het ligament dat de penis zeer stevig vastmaakt aan het schaambeen, gedeeltelijk doorgesneden, waardoor de penis iets meer vooruitsteekt. Om het lid te verbreden, kan de chirurg onder de penishuid vet inspuiten dat hij wegneemt uit de buik. Het effect is echter niet natuurlijk (onregelmatig): het vet krimpt, en de consistentie is niet die van een natuurlijke penis, maar blijft die van het vet, wat hinderlijk is bij een erectie!

Nee, als het gaat om allerlei zinloze en barbaarse methodes waarvan er heel wat verkocht worden op het internet, via postorderbedrijven of in sommige seksshops:

  • Geen enkele crème, lotion of substantie kan de penis doen groeien. Manipulatie, masturbatie, uitrekking, baden en douches zijn al even zinloos.
  • Zodra een penis zijn volwassen lengte heeft bereikt, kan geen enkel uitrekapparaat of gewicht daar nog iets aan veranderen. De penis is immers geen spier die men kan doen werken.
  • Ook een pomp is nutteloos, tenzij dan om een erectie te bewerkstelligen, maar daar heb je geen toestel voor nodig!

Opgelet dus: sommige charlatans hebben een grote overtuigingskracht en weten hun waren aan te prijzen. Ze verkopen je echter alleen een illusie. En sommigen zitten zo boordevol angsten en complexen dat ze erin trappen!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 25/03/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De penis is zo lief! Geüpdatet op 25/05/2004 - 00h00

De penis wordt vaak als gevaarlijk voorgesteld in onze collectieve verbeelding. Hij wordt dan vergeleken met een wapen, een agressief voorwerp bij uitstek! Hij penetreert, scheurt (het maagdenvlies), verwondt (een meisje kan bloeden de eerste keer),...

Het kleine peniscomplex Gepubliceerd op 02/11/2011 - 08h35

De grote van de penis in rust kan sterk verschillen van man tot man en ook bij eenzelfde man, al naargelang de temperatuur en de emotionele staat. Ook als er geen opwinding is kunnen stress, angst of ook een inspanning het volume van de zwellichaampj...

Meer artikels