PUBLICITÉ

Zijn kunstnagels gevaarlijk?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/11/2016 - 10h12
-A +A

Hebben valse nagels of kunstnagels nadelen?

Zijn ze schadelijk voor de echte nagels?

Zijn er sowieso risico's?

Aan het woord is dr. Philippe Abimelec, dermatoloog en specialist op het vlak van nagels.

PUB

Kunstnagels of tips

Er zijn verschillende soorten kunstnagels of tips. Er zijn buigzame plastic gelnagels die op de nagels aangebracht worden met lijm. Daarnaast zijn er acrylnagels die steviger zijn. Ze zijn gemaakt van acrylhars en worden op de nagels in vorm gebracht.

Ze drogen aan de lucht en soms wordt het droogproces versneld (UV, speciale vloeistof). In elk geval moeten de nagels lichtjes geveild worden aan de bovenkant voor het plaatsen van de kunstnagel.

Dat is het meest agressieve onderdeel van de ingreep. Het maakt de nagels fragieler en verhoogt de penetratie van producten die behoorlijk toxisch zijn.

Zijn gels, hars en lijm producten die schade kunnen toebrengen aan de nagels?

Dr. Philippe Abimelec: Ja, alle producten die er aan te pas komen zijn agressief voor de huid. Hoe meer de nagels gevijld worden, hoe dieper de producten via de nagel kunnen doordringen tot de huid.

De lijm die gebruikt wordt om de tips op te kleven zou minder toxisch zijn dan de gel en de hars, omdat er maar kleine hoeveelheden van gebruikt worden. Manicures voegen vlak voor het aanbrengen vaak nog een vloeistof toe om de nagels goed te doen kleven en ook die vloeistof kan nefast zijn.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 29/01/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/11/2016 - 10h12

* Dr. Philippe Abimelec is dermatoloog en was verbonden aan het Saint-Louis ziekenhuis voor geneeskunde en chirurgie van de huid, de nagels en het haar. Hij is lid van de Franse vereniging voor dermatologen, de Société francaise de dermatologie.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Nagels: doe-het-zelf manicure Gepubliceerd op 05/05/2015 - 12h43

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is niet de enige manier om mooie nagels te hebben. U kunt uzelf thuis ook een manicure geven om uw nagels te verzorgen en mooier en sterker te maken.

Kunstnagels, een goed of een slecht idee? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 14h32

Kunstnagels zijn heel populair. Sommigen laten ze zetten om in de mode te zijn, anderen willen er hun echte nagels mee camoufleren. Wat zijn de risico's voor de natuurlijke nagels. Enkele tips om het gevaar voor onze nagels zo klein mogelijk te houde...

Kleine nagelproblemen: oorzaken en remedies Geüpdatet op 28/05/2014 - 11h24

Naast de pathologische nagelaandoeningen - zoals aandoeningen veroorzaakt door een schimmel, ziekte of lichamelijk trauma - bestaan er ook allerlei kleinere nagelproblemen (zachte nagels, brekende nagels, verkleurde nagels, nagels met groeven, enz.)....

Meer artikels