PUBLICITÉ

Zijn kinderen beïnvloedbaar? Niet meer of niet minder dan hun ouders…

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 15/03/2011 - 13h54
-A +A

Een recente studie heeft aangetoond dat de aanwezigheid van tekenfilmfiguren op verpakkingen van ontbijtgranen de keuze van kinderen beïnvloedt. Wat kunnen we hieruit leren?

PUB

De invloed van fictieve figuren…

De studie bevestigt wat de meeste ouders – en alle marketingverantwoordelijken – al lang wisten: ontbijtgranen met de afbeelding van een tekenfilmfiguur geven een kind meer voldoening dan dezelfde ontbijtgranen uit een doos zonder tekenfilmfiguur. Dit gaat verder dan de keuze die in de winkel gemaakt werd: de kinderen beweerden dat de ontbijtgranen beter gesmaakt hadden als ze uit een doos kwamen die versierd was met de afbeelding van een tekenfilmfiguur.

 

Zowel over gezondheid als zoetigheden hebben de kinderen hun mening

De studie beperkte zich echter niet tot deze vaststelling. De onderzoekers noemden de ontbijtgranen in aanwezigheid van de kinderen soms "suikerhapjes" en soms "gezonde hapjes" . Globaal gezien, verklaarden de kinderen dat ze de voorkeur gaven aan de smaak van de "gezonde hapjes". Voor beide benamingen steeg de waardering van de kinderen wanneer een tekenfilmfiguur op de verpakking prijkte. De stijging was wel groter in het geval van de "gezonde hapjes". We stellen dus vast dat de kinderen de boodschap dat suiker slecht voor hen is, begrepen hebben. Wat dit betreft, is het onderzoek dus bemoedigend… ook al was de boodschap minder overtuigend dan de aanwezigheid van een fictieve figuur.

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser op 15/03/2011 - 13h54
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voeding: geloof de celebrity’s niet… Geüpdatet op 02/08/2016 - 13h48

De laatste tijd zijn er heel wat celebrity’s die publiciteit maken voor voedingswaren. Maar kunnen we ze wel vertrouwen om gezonde keuzes te maken? Een in Amerika uitgevoerde studie vindt van niet. En ook hier is het niet beter!

Meer artikels