PUBLICITÉ

De ziekte van Parkinson: wat zijn de oplossingen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/11/2009 - 00h00
-A +A

Is de ziekte van Parkinson te genezen? Welke zijn de mogelijke behandelingen? Deze vragen zijn zeer belangrijk als men weet dat in België duizenden mensen getroffen zijn door de ziekte van Parkinson...

PUB

De ziekte van Parkinson

Van de 150.000 personen die in Frankrijk getroffen zijn door de ziekte van Parkinson (dat is 2% van de bevolking!), is 10% jonger dan 40 jaar en 50% ouder dan 58 jaar. Deze neurodegeneratieve hersenziekte tast de vrijwillige bewegingen aan. De belangrijkste symptomen zijn:

    • de traagheid van de bewegingen,

 

    • de stijfheid van de spieren,

 

  • trillen of beven.


Hoewel de ziekte van Parkinson soms onschuldig lijkt, kan ze ook zeer invaliderend zijn: naast de traagheid van de bewegingen, de spierspanning en het beven in rust, wordt de patiënt soms ook geconfronteerd met reumatische pijn, depressies en een verstard gezicht.
Wanneer activiteiten en verplaatsingen moeilijk en pijnlijk worden, dringt een behandeling zich op. Het opstarten van een behandeling is nochtans te verkiezen voordat dit pijnlijk stadium van de ziekte bereikt is.
Op dit ogenblik kunnen we het niet hebben over de genezing van de ziekte van Parkinson. Het is nochtans mogelijk maatregelen te nemen om het optreden van de symptomen af te remmen of om de door de ziekte van Parkinson getroffen personen in een bevredigende fysieke en mentale toestand te houden. Hoe vroeger men maatregelen treft, des te lichter de behandeling en des te groter de verbetering voor de patiënt.

Mogelijke behandelingen van de ziekte van Parkinson

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/11/2009 - 00h00

Persdossier, Werelddag van de ziekte van Parkinson, 8 april 2009.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Bezoum

Alles in dit artikel vertelt mij niets dat ik nog niet wist.Ik heb zelf Parkinson,maar de remedies bevestigen dat ik niet slecht bezig ben. Ik had wel mijn twijfels? Ik was voor de diognose aangesloten bij een dansgroep,dat probeer ik vol te houden,al gaat dit de ene keer beter of slechter.Thuis probeer ik zoveel mogelijk oefeningen voorgeschreven door de kinesist,dat lukt ook niet alle dagen, maar stilzitten is nefast. mijn grootste angst is vallen,beter wordt dit niet, maar ik doe mijn best.

PUBLICITÉ
Lees ook
Misschien is het wel de ziekte van Parkinson? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 14h20

Beven is lang niet het enige symptoom dat eigen is aan de ziekte van Parkinson . En het is er ook niet systematisch bij. Ongeveer een derde van de mensen met de ziekte van Parkinson beeft namelijk niet. Een overzicht van de symptomen van de ziekte va...

Meer artikels