PUBLICITÉ

Zichzelf verwennen en... stoppen met roken

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 28/12/2009 - 00h00
-A +A

Zwemmen in water van 34° C, een verkwikkende massage, een schoonheidsbehandeling... In een kuuroord een therapie volgen om te stoppen met roken kan blijkbaar heerlijk zijn!

PUB

Stoppen met roken: gemakkelijker wanneer men goed omringd is


Elke methode om te stoppen met roken is doeltreffender vanaf het ogenblik dat professionals voor de opvolging zorgen. Kuuroorden hebben dat goed begrepen: sommige centra in Europa, maar vooral in Tunesië en Marokko, bieden voortaan kuren aan om mensen te helpen stoppen met roken. Soms gaat het om een eerste kuur, soms om een vervolgsessie.

Therapie in een kuuroord om te stoppen met roken: wat een goed idee!


De basisidee is zeker niet slecht, als men weet dat stress en angst voor gewichtstoename zeer belangrijke hindernissen zijn voor wie zou willen stoppen met roken. Een kuuroord is uiterst geschikt voor goede voornemens: een andere omgeving dan thuis, het contact met water, massages, de afwezigheid van externe elementen, en dat allemaal ten gunste van meer aandacht voor de verzorging van zijn lichaam.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 28/12/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Stoppen met roken op internet: het werkt! Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Voor het eerst heeft een onderzoek aangetoond dat de ondersteuningsprogramma's op internet voor mensen die wensen te stoppen met roken wel degelijk resultaten opleveren. Een reden temeer om deel te nemen aan zo'n programma!

Nee tegen tabak! Geüpdatet op 01/06/2004 - 00h00

Om tegemoet te komen aan de vraag van één op de drie rokers die willen stoppen, heeft ons land een Tabak Stop Lijn geopend. Ze is operationeel vanaf 1 juni 2004.

Roken: minder IQ en risico's op Alzheimer... Geüpdatet op 11/03/2008 - 00h00

Al jaren kent iedereen de nadelige gevolgen van tabak voor het ademhalingsstelsel van rokers en hun omgeving. Maar wist u ook dat sigaretten even slecht zijn voor de hersenen ? Gelukkig zijn oplossingen aangeboden om ermee te stoppen.

Meer artikels