PUBLICITÉ

Zeven tips voor een mooi bruin kleurtje zonder sporen!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/07/2017 - 11h28
-A +A

Een mooi bruin tintje dat lang houdt, krijgt u niet door extra in de zon te gaan liggen, maar wel heel geleidelijk aan tijdens uw activiteiten en door op de heetste uren van de dag de schaduw op te zoeken. Naast deze basisregels geven we u nog zeven tips mee voor een mooi bruin tintje.

PUB

Ik stel me met zeer grote mate bloot aan de zon

Het is niet door u urenlang bloot te stellen aan UV-licht zodra de eerste zonnige dagen er zijn dat u een bruin tintje zult krijgen dat lang houdt. Integendeel, niets is zo slecht als zonnebrand, de huid die vervelt en daarna dagenlang pijnlijk en kwetsbaar is. U moet net andersom te werk gaan en u heel geleidelijk aan de zon blootstellen en de heetste uren van de dag  mijden.

Ik laat mijn kleren uit zodra het kan

Een goed middeltje om geleidelijk aan te bruinen zonder de huid te belasten, is zodra het kan met blote armen en benen rondlopen en uw huid zo aan de lucht blootstellen, ook als er geen direct zonlicht is. Durf dus in de stad, op het platteland of aan zee, op uw appartement, in uw huis of in een park een kort rokje, een short of een hemdje te dragen; want we bruinen zelfs in de schaduw, zelfs onder de parasol. En als uw huid in het begin heel bleek is, waarom dan geen zelfbruiner gebruiken?

Ik gebruik zelfbruiners (correct)

De zelfbruiners van vandaag zijn zo ontwikkeld dat ze nog amper sporen en strepen nalaten. Toch  gebruikt u ze best nog altijd met de nodige voorzichtigheid: niet te overhaast te werk gaan, let erop dat u de crème heel homogeen aanbrengt, zeker in de lichaamsplooien (knieën, ellebogen, enz.). Om sporen te vermijden, doet u best ook een peeling elke keer voor u een zelfbruiner gebruikt.

Ik wissel het type kleren af

Voor een bruin tintje zonder al te veel sporen is naakt zonnebaden ideaal. Denk erom om daarbuiten kleren en badpakken te dragen van verschillende vormen. Zo vermijdt u dat de riempjes van een hemdje of beha zichtbaar blijven…

Ik hydrateer mijn huid

Warmte en zon drogen de huid uit. U moet zich dus absoluut meerdere keren per dag insmeren met een hydraterende crème voor het lichaam en het gezicht. Op het strand kan het volstaan om heel regelmatig een nieuw laagje zonnecrème aan te brengen. Maar na de douche ‘s avonds en ‘s ochtends moet u zich absoluut inwrijven met een hydraterende crème. Anders riskeert u voortijdig te vervellen en bent u uw bruin tintje binnen de kortste keren kwijt.

Goed hydrateren geldt ook voor de binnenkant van uw lichaam: drink veel water, de hele dag lang, en drink ’s avonds niet te veel. Alcohol droogt de huid uit!

Ik doe regelmatig een peeling

Bruinen is een reactie van de huid op de agressieve werking van het UV-licht. De huid krijgt een kleurtje en wordt dikker. Om uw huid stralend en soepel te houden en het bruine tintje zo lang mogelijk te houden, doet u best twee tot drie keer per week een peeling.

Ik bescherm mijn huid en hou me daarvoor aan de basisregels

  • Op de heetste uren van de dag uit de zon blijven.
  • Nooit met een kind in de zon gaan.
  • Nooit in de zon komen zonder zonnecrème.
  • Geen UV-licht van de zonnebank, want dat put het zonnekapitaal uit!
Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/07/2017 - 11h28
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Tips voor een perfect gebruinde huid Gepubliceerd op 03/07/2016 - 22h24

Geleidelijkheid is het geheim en de eerste voorwaarde voor een mooi gebruinde huid . Daarna komen de keuze van het uur, een goede bescherming en voldoende hydratatie. Ook uw voeding kan helpen om uw huid een mooi kleurtje te geven. Als u mooi en geli...

Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Meer artikels