Zeven regels om uw kind te leren eten

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/06/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Mijn kind eet te veel

De eetlust van kinderen kan enorm verschillen. Als uw kind nooit genoeg heeft, kunt u het bijvoorbeeld meer brood en groenten geven om zijn honger te stillen. Geef het zeker niet onbeperkt toegang tot snoep, chocolade, gebak, koekjes, en gezoete drank. Maar zet uw kind zeker ook nooit op dieet met levensmiddelen met 0% vetgehalte of een eigen potje. Praat er bij de minste twijfel over met uw huisarts en/of raadpleeg een diëtist of voedingsdeskundige. Hou ook zeker de groeicurve van uw kind in het oog.

Mijn kind eet te weinig

Heeft uw kind nooit honger en zit het altijd met lange tanden aan tafel, of heeft het al na een paar happen genoeg? Ook hier de raad: hou zijn groeicurve in het oog en aarzel niet om naar de arts te stappen. Misschien bestaat er een risico op anorexia, een vrij veel voorkomende en gevaarlijke eetstoornis bij meisjes.
Let ook op veranderingen, vooral op het moment van de puberteit: als een tiener plots enorme hoeveelheden eten verslindt of, omgekeerd, weigert te eten, kan er een eetstoornis in het spel zijn.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/06/2008 - 00h00 Centrum voor Voedingsonderzoek en -informatie (Cerin), Frankrijk, n°181, oktober 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB