Zeven regels om uw kind te leren eten

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/06/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Geen chantage met eten en geen eten als beloning

Chantage met eten ("als je je bord leeg eet, mag je teevee kijken") is uit den boze. Een kind moet voor zichzelf eten, om fit en gezond te zijn.
Ook eten aanbieden als "beloning" voor goed gedrag is een slechte zaak, want ze veranderen op kunstmatige wijze de aantrekkingskracht van bepaalde levensmiddelen. Als u bijvoorbeeld zegt: "Als je je groenten niet opeet, krijg je geen dessert", suggereert u intuïtief aan uw kind dat een dessert veel lekkerder is dan alle groenten samen.

"Ik lust dat niet!": niet meteen opgeven!

Het gebeurt heel vaak dat kinderen iets weigeren te eten omdat het nieuw is of omdat het anders is klaargemaakt. Dwing ze niet, want dan bestaat het gevaar dat ze er een hekel aan krijgen of zich pas echt gaan verzetten. Dat wil niet zeggen dat u het moet opgeven. Zet het af en toe opnieuw voor, zodat ze ermee vertrouwd raken. Of schotel het regelmatig voor in een andere vorm.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/06/2008 - 00h00 Centrum voor Voedingsonderzoek en -informatie (Cerin), Frankrijk, n°181, oktober 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB