PUBLICITÉ

Zet u in het groen om te ontspannen!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/04/2013 - 14h56
-A +A

Heel wat studies bevestigen het: het contact met de natuur krikt het moreel op en maakt ons productiever. Maar u hoeft nog niet naar het platteland te verhuizen om ervan te kunnen genieten.

PUB

De natuur verhoogt onze productiviteit en verbetert het moreel

U hebt het zelf vast ook al ondervonden: mensen kunnen enorm genieten van het contact met de natuur. We hebben het zelfs nodig.

Er bestaat ook een term voor die bijna aangeboren drang: biofilie. Heel wat wetenschappelijke studies hebben het bestaan ervan bewezen. Zo kunnen manisch-depressieve mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen vroeger naar huis als ze van natuurlijk daglicht kunnen genieten (1).

Werknemers aan de universiteit die een bureau hebben dat uitkijkt op bomen nemen 19% minder ziekteverlof op (2) dan hun collega’s die binnen vier muren zitten. En de productiviteit van werknemers in een callcenter stijgt met 6 tot 12% als ze zicht hebben op een groene omgeving (3).

 

Een beetje groen doet al veel

Die cijfers zijn allemaal goed en wel, zult u zeggen, maar niet iedereen heeft het geluk zijn werkplek zelf te kunnen kiezen. En in het groen wonen heeft wel zijn voordelen, maar het is niet voor iedereen een optie. En voor wie het wel kan, is het vaak synoniem met uren fileleed. Veel groens is daar ook niet aan.

Maar u hoeft zich niet helemaal onder te dompelen in de natuur om er het heilzame effect van te ondervinden

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/04/2013 - 14h56
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels