PUBLICITÉ

Zes tips om de sfeer er ook na de vakantie in te houden

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/08/2016 - 10h12
-A +A

De vakantie  is voorbij, het nieuwe werkjaar staat voor de deur en dat geeft altijd wat stress… Hoe kunt u de weldoende effecten van de vakantie zo lang mogelijk - als het kan tot de volgende vakantie - vasthouden? Zes tips voor een nieuwe eerste werkdag in topvorm en in opperbeste stemming.

PUB

Verzorg uw slaap

Een gezonde geest in een gezond lichaam begint met een goede nachtrust, dat wil zeggen dat de slaap herstellend en ook voldoende lang moet zijn. Op regelmatige tijdstippen opstaan en naar bed gaan is - net als voor kinderen - belangrijk, net als bepaalde slaaprituelen! Let er dus op dat u naar bed gaat in een sfeer die bevorderlijk is voor de slaap. Misschien kunt u wat veranderingen aanbrengen in uw slaapkamer en ze aangenamer en knusser maken. Vergeet ook niet elke dag ten minste 30 minuten te luchten. En mijd natuurlijke elke stresserende activiteit voor het slapengaan, zoals een geanimeerd gesprek, sport, pc of opwindende tv-uitzendingen.  

Profiteer ook van de weekends om wat tot rust te komen. Las in uw dagschema ook wat rustige momenten in helemaal voor u alleen.

Profiteer van de buitenlucht en de zon

De dagen korten al, maar overdag en in het weekend kunt u nog van de buitenlucht en van de najaarszon genieten. Profiteer op het werk van de middagpauze om wat te gaan wandelen, ook al werkt u in de stad.

Plan in het weekend wandelingen naar het bos met het hele gezin. Als u een dikke trui aantrekt, kunt u zelfs nog een paar keer picknicken. Stap op uw fiets, neem uw kinderen mee naar het park voor een balspelletje, een partijtje skaten of step rijden… Laat u leiden door wat u leuk vindt. Het belangrijkste is dat u buiten bent, want het is goed voor de gezondheid en voor het moreel!

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 29/08/2011 - 12h04 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/08/2016 - 10h12
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Terug naar school: medische check-up van uw kind Gepubliceerd op 29/08/2014 - 12h28

Het begin van het nieuwe schooljaar is altijd een drukke tijd. Sommige dingen kunnen al voor het nieuwe schooljaar afgehandeld of gepland worden. Wacht niet tot het laatste moment, maar neem wat voorsprong. Dat bespaart u en uw kind al een hoop stres...

Meer artikels