PUBLICITÉ

Zelfvertrouwen: een duidelijk en haalbaar doel stellen, is al half gewonnen!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 24/10/2014 - 15h37
-A +A

Bent u vaak depressief omdat u een eerder laag zelfbeeld hebt?

Zelfvertrouwen is geen geschenk uit de hemel, het is een vaardigheid die u kunt verwerven. En de sleutel daartoe is om welomlijnde en haalbare doelstellingen te hebben.

PUB

Uw doel moet haalbaar zijn

Als u zich iets onmogelijks tot doel stelt, iets dat niet haalbaar is of waarvoor uw slaagkansen amper 50% zijn, dan zal een mislukking, in plaats van meer vertrouwen te geven, net het averechtse effect teweegbrengen. U moet dus zeker weten dat u in staat bent om dat doel te bereiken. Kies daarom iets kleins, ook al is dat iets op zich vrij belangrijk. Een voorbeeld: "Deze week sta ik 's ochtends 5 minuten vroeger op om tijd te hebben om een extra stuk fruit te eten bij het ontbijt zodat ik op die manier evenwichtiger eet". Het is een simpel doel, niet te hoog gegrepen, waardoor het ook mogelijk is om te slagen. Als u beslist om compleet van voeding te veranderen, zou dat te ingewikkeld zijn en onmogelijk om in het dagelijkse leven te realiseren.

Uw doel moet precies zijn

Wilt u evenwichtiger eten?

Als u zich tot doel stelt: "Ik moet evenwichtiger eten", dan kan dat een geweldig idee zijn, maar een slecht doel omdat het enorm vaag is. Hoe kunt u weten of u dat doel bereikt hebt?

Als u wat pessimistisch van aard bent, zult u altijd ontevreden zijn met uzelf. Als u uzelf daarentegen oplegt om een stuk fruit te eten, stelt u een heel precies en welomlijnd doel.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano le 22/07/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 24/10/2014 - 15h37
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ