PUBLICITÉ

Zelf je haar kleuren: welke kleur kies je en hoe ga je te werk?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/09/2013 - 10h03
-A +A

In België kleuren zes op de tien vrouwen hun haar zelf...

Mèches, glans of een drastische verandering: bijna alle ingrepen kunnen thuis worden uitgevoerd.

PUB
Overzicht

Voor u aan de slag gaat en een kleuring aanbrengt op uw haar, is het nuttig om te weten dat er diverse types van kleuringen bestaan. Het verschil zit vooral in de graad van dekking en de duurzaamheid van de kleuring.

  • Eerste type kleur: de zogeheten tijdelijke kleuringen. Ze verlenen een glans aan de natuurlijke kleur, maar geven geen grote veranderingen... Het effect wordt minder met elke wasbeurt en ze vergen geen speciale verzorging, noch van de haarwortels, noch van de punten.
  • Tweede type kleur: de zogeheten toon op toon. Deze kleuringen houden zes tot acht weken en verdonkeren of versterken de natuurlijke kleur van het haar.
    De belangrijkste voordelen: de uitgroei valt niet op en ze dekken ongeveer 50% van de grijze haren.
  • Het derde en laatste type kleur : de permanente kleuring. Dit is de enige kleuring waarmee u de kleur van uw haar volledig kunt veranderen en die ook alle grijze haren dekt.
    De permanente kleuring heeft dus het beste dekkende vermogen en houdt ook lang. Er is wel één nadeel: de behandeling moet om de zes weken helemaal van vooraf aan worden herhaald, anders wordt de uitgroei zichtbaar.

Hoe te werk gaan?

Als u eenmaal uw techniek en uw kleur gekozen hebt, moet u de gebruiksaanwijzing op de bijsluiter of op de verpakking van product naar de letter volgen. Even iets meer of minder van het product nemen bijvoorbeeld, is uit den boze. U riskeert dan dat resultaat niet alleen verschilt van wat beschreven is, soms lijkt het ook nergens op (de punten of andere delen van het haar zijn niet gekleurd, enz.).
Als u veel grijze haren hebt, begint u best op de plaats waar u de meeste grijze haren hebt. Als u lang haar hebt, gebruikt u het best twee verpakkingen van het kleurmiddel. Het product kan dan beter verdeeld worden en de kleuring van het haar is dan ook optimaal.
Leg een handdoek op uw schouders voor u eraan begint, want soms worden er vlekken gemaakt. Als u een bril draagt, wikkel dan wat aluminiumpapier rond de /benen. Vermijd ook vlekken op de huid en smeer wat vaseline net onder de haargrens (verwijder het product vóór u uw haar wast). Een band kan natuurlijk ook. Als het toch misgaat, ga dan niet wrijven. Haal de vlek gewoon weg met een penseeltje.
Tot slot nog dit: kleurproducten voor het haar zijn niet geschikt voor andere zones van het lichaam, bijvoorbeeld de wenkbrauwen. Die liggen te dicht bij het slijmvlies om het product zonder risico te kunnen aanbrengen.
Als u uw wenkbrauwen wil verven of bijkleuren zonder grote risico's, vraag dan raad aan een deskundige (schoonheidsspecialiste).

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 20/03/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 17/09/2013 - 10h03
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Haarkleuring: welk product gebruiken? Gepubliceerd op 17/09/2013 - 10h06

Grijze haren wegwerken, een natuurlijke tint nieuw leven inblazen of de kleur van uw haar helemaal veranderen… Daarvoor volstaat een haarkleuring. Om geen enkel risico te lopen voor uw gezondheid of voor het resultaat van de kleuring, doet u er wel g...

Juist / fout over grijs haar en wit haar Gepubliceerd op 28/02/2012 - 09h45

Het verschijnen van de eerste grijze haren is altijd een shock. Hoe komt het dat ons haar zo grijs wordt? Welke factoren hebben een invloed op dit fenomeen? Kunnen we het grijs worden vertragen ? Doe de test.

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h42

Waarom wordt haar dof? Haarkleuringen, te veel zon, te vaak drogen met de haardroger of gewoonweg voedingstekorten... kunnen het haar dof maken. Volg onze tips en raadgevingen om uw haar zijn glans terug te geven.

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 09/01/2012 - 16h25

Een mooi kapsel is een verleidelijke troef, maar soms wordt dat effect tenietgedaan omdat het haar er dof uitziet. Dat is jammer, want enkele eenvoudige kneepjes volstaan al om het weer te doen glanzen.

Meer artikels