PUBLICITÉ

Zeebaars à la niçoise

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 10h38
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 zeebaars (van ongeveer 500 gr)
2 soeplepels olijfolie
1 ui
500 gr tomaten
1 kruidentuiltje
1 teen look
1 soeplepel zwarte olijven
1 soeplepel kappers
2 ansjovisfilets
1 soeplepel gehakte peterselie
PUB

Bereiding van zeebaars à la niçoise

Doe zou en peper op de zeebaars. Leg op een ovenschaal met de helft van de olie: verdeel goed over de twee zijden.

Verwarm de oven voor op 220°C en zet dan voor 15 minuten in de oven. Draai om na de helft van de kooktijd.

Schil de ui en look en hakkel ze fijn. Ontvel de tomaten (door ze een minuut in kokend water te leggen) en ontpit ze dan.

In de rest van de olie doe je de fijne ui, voeg ook de stukjes tomaat, het kruidentuiltje en de look toe. Wat zout en peper erbij, bedekken en laten koken op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg dan de olijven, de kappers en de ansjovis (in keine stukjes gesneden) toe. Leg de zeebaars op een schotel en dip in de saus.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 10h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ