Zalmfilets met puree van tuinkruiden en munt

Recept aangemaakt op 30/07/2013 - 07h53 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/07/2015 - 17h26
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 zalmfilets van 150 gram elk
2 bosjes krulpeterselie
1 bosje platte peterselie
1 bosje kervel
1 bosje munt
1 afgestreken eetlepel maïzena
1 eetlepel room
zout
peper

PUB

Vul het waterbakje van uw stoomkoker en doe er een beetje zout bij. Verhit het water.
Vul een slakom met water en ijsblokjes. Was de krulpeterselie, de platte peterselie, de kervel en de munt. Haal alle blaadjes van de takjes. Houd de steeltjes apart.
Doe alle kruiden in het kokende water van de stoomkoker. Haal ze eruit zodra het water weer begint te koken. Doe ze meteen in het ijskoude water. Haal ze eruit en laat ze goed uitlekken. Leg ze opzij.
Doe nu alle steeltjes van de tuinkruiden in de stoomkoker. Laat 5 minuten koken.
Mix de blaadjes van de tuinkruiden tot u een gladde puree krijgt. Giet de puree over in een kookpot. Los de maïzena op in twee lepels water uit de stoomkoker. Meng de opgeloste maïzena onder de kruidenpuree. Laat op een zacht vuurtje indikken. Doe de room erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zalmfilets op het rooster van de stoomkoker. Laat 5 tot 7 minuten garen, al naargelang de dikte. Bestrooi met peper en zout.
Leg de zalmfilets op een warme schotel. Giet de kruidenpuree errond. Dien heet op.
 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 30/07/2013 - 07h53 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/07/2015 - 17h26
PUB