PUBLICITÉ

Zakenlunchen: hou ze lekker én gezond!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 02/03/2004 - 00h00
-A +A

Zakenlunchen zijn één van de aangename aspecten van het werk. Toch kunnen ze een grote bron van frustratie zijn voor wie zichzelf alles of integendeel niets ontzegt. Dat geldt des te meer voor mensen die hartproblemen hebben gehad.

PUB
Overzicht

Gaan lunchen met klanten of leveranciers is een aangenaam moment en moet dat ook blijven. Toch klagen we soms over de gevolgen voor onze lijn, onze gezondheid en onze 'namiddagvorm'. We laten ons gemakkelijk strikken, zoveel is duidelijk. Ziehier enkele nuttige tips om uzelf te verwennen zonder uzelf te foppen...

Enkele trucs

Enkele trucs om het nuttige aan het aangename te paren.

  • De keuze van het restaurant is essentieel, want sommigen moeten op hun voeding letten, anderen dan weer niet. Dat is uiteraard het belangrijkste criterium van de lijst.
  • Ook alcohol is een fundamentele kwestie: neem geen alcoholisch aperitief, en als u er toch één neemt, drink dan nadien geen wijn; - nog vóór u de menukaart openslaat, moet het gezelschap beslissen wat het zal drinken bij het eten: water of wijn; - als u wijn drinkt, beperk u dan tot één glas.
  • Kies voor het beste gerecht, zowel qua smaak als qua voedingswaarde. Op die manier eet u lekker én gezond.
  • Kies snel uw gerecht, vóór de anderen hun keuze bekendmaken. De eerste keuze is immers vaak de meest gezonde, terwijl niets meer zin doet krijgen dan gesprekken over al het lekkers dat op de kaart staat...
  • Kies voor korte menu's (voorgerecht + hoofdgerecht, hoofdgerecht + nagerecht of hoofdgerecht + koffie).
  • Eet geen brood bij het eten, ook al moet u nogal lang wachten.
  • Wees u bewust van uw hongergevoel en voel u niet verplicht om uw bord leeg te eten.

Achter dit lijstje schuilt een eenvoudig principe: snel en als eerste uw keuze maken. Want hoe later u beslist, hoe meer u zich laat beïnvloeden door de menukaart, door de anderen en vooral door uw eigen voorkeuren, en die zijn niet altijd de gezondste…

Goed nieuws: als u deze tips een paar keer hebt toegepast, zult u ze als steeds vanzelfsprekender en prettiger ervaren. Er speelt hier een belangrijk psychologisch mechanisme waarbij u uw keuzegedrag interioriseert en waardoor u op de duur spontaan de juiste keuzes maakt!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 02/03/2004 - 00h00 Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
VitamineBreak

VitamineBreak.be biedt u gezonde en stijlvolle fruitmanden voor op de werkvloer aan. Verras uw medewerkers en collega's met een lekkere en gezonde snack!

Ontdek www.vitaminebreak.be voor meer voordelen!

PUBLICITÉ