PUBLICITÉ

Yoga voor honden: ontspan u samen met uw hond!

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 17/04/2007 - 00h00
-A +A

Canicross, agility en recenter nog dog dancing... het zijn allemaal disciplines die aan honden en hun baasjes de kans bieden om samen prettige dingen te doen en tegelijk iets te doen aan hun conditie. Sinds kort kunnen mensen en honden nu ook samen de stress van alledag verjagen met lessen yoga.

PUB

Rust voor lichaam en geest voor u...

Yoga bestond al 3000 jaar voor onze tijdrekening. Deze discipline richt zich tot mensen die innerlijke rust proberen te bereiken door deze ware wetenschap van de geest te beoefenen. Deze bestond in het volgen van een morele code, het beoefenen van bepaalde lichaamshoudingen en een specifieke manier van ademhalen en zou dus lichaam en geest tot rust brengen. Maar vandaag kunnen yogaliefhebbers hun passie ook delen met hun viervoetige vriend! " Dog yoga " is een discipline die kan helpen om nieuwe interacties tot stand te brengen tussen de eigenaar en zijn hond. Niet alleen ervaren yogabeoefenaars kunnen hun passie met hun hond delen, ook beginnelingen kunnen deze discipline op een originele manier ontdekken.

...en voor uw hond

Yoga voor honden is een initiatief van een yogaleraar uit de staat Washington in de Verenigde Staten en werd uitgewerkt in samenwerking met een plaatselijke vereniging voor dierenbescherming. Met de hulp van twee honden werden lessen van 40 minuten ontwikkeld waarin de baasjes en hun trouwe metgezel samen een spirituele en lichamelijke ontspanning nastreven om zo af te raken van de dagdagelijkse stress.
Deze nieuwe discipline wint stukje bij beetje terrein en heeft al nieuwe leraren voor " dog yoga " aangetrokken in New York, Los Angeles en Pittsburgh.
Misschien waait het straks ook over naar Europa...

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 17/04/2007 - 00h00 Bron: http:// www.matin.qc.ca
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hondensporten: doe aan sport, samen met uw hond! Geüpdatet op 26/09/2006 - 00h00

Een hond heeft beweging nodig om zich goed te voelen en gezond te blijven. Er bestaan tal van sporten voor honden die de troeteldieren (en hun baasjes!) helpen om hun conditie op peil te houden en zich uit te leven. Ziehier enkele voorbeelden.

Hondenuitwerpselen: houd je stad proper! Geüpdatet op 12/06/2007 - 00h00

Teneinde de stad zo proper mogelijk te houden en de gezondheid van haar inwoners zoveel mogelijk te beschermen, zou elke burger die een hond als huisdier heeft, hem moeten leren waar hij zijn behoeften kan en mag doen, zodat de hygiënische regels die...

Meer artikels