- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 25 minutes
- Ingrediënten :
-
1 grote aardappel
1 bot jonge wortelen
2 sinaasappelen
zout
versgemalen peper
PUB
Bereiding van de wortelsoep met sinaasappel
Schil de aardappel, was hem en snij hem in stukken.
Schraap de wortelen, was ze en snij ze ook in stukken.
Schil één sinaasappel tot op het vruchtvlees, haal de partjes van tussen de vliezen uit en snij ze in stukken. Werk boven een kookpot zodat er geen sap verloren gaat en verwijder de pitten.
Doe de wortelen en de aardappel in de pot bij de sinaasappel. Giet er 1 liter water bij, doe er een beetje zout in en kook ongeveer 15 minuten tot de wortelen en de aardappel goed zacht zijn.
Mix de soep tot een mooi homogene massa en laat ze staan op een zacht vuurtje.
Pers de andere sinaasappel uit en doe het sap in de soep. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en doe er royaal peper bij.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/01/2010 - 00h00
en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste
op 26/01/2015 - 15h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ