PUBLICITÉ

Wortelkoek met bieslook

Recept aangemaakt op 07/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/01/2014 - 20h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

8 tot 10 mooie wortelen
1 bosje bieslook
1 witte ui
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de wortelkoek met bieslook

Schraap de wortelen en rasp ze zo fijn mogelijk.
Kook ze 5 minuten in licht gezouten water, laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom.

Was het bieslook, dep het droog en hak het fijn. Doe het bij de wortelen.

Pel en versnipper de ui en doe ook die bij de wortelen. Strooi er wat zout over met uw handen (was ze goed!) en meng alles.

Verhit de helft van de olie in een pan.
Verdeel de wortelen gelijkmatig over de bodem van de pan. Druk met een spatel stevig aan tot een soort koek.
Stoof de koek een twintigtal minuutjes op een matig vuur.

Leg een groot rond bord op de pan en draai de pan om. Laat de wortelkoek in het bord glijden.

Neem een kwastje en vet de pan in met de rest van de olie. Laat de wortelkoek weer in de pan glijden en laat nog eens 5 tot 7 minuten bakken.

Leg de wortelkoek op een schotel en werk royaal af met peper.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 20/01/2014 - 20h50
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
gardameer01

het was zeer lekker,voor herhaling vatbaar !!!

PUBLICITÉ