PUBLICITÉ

Wok van broccoli

Recept aangemaakt op 03/01/2012 - 09h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/03/2013 - 15h38
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

600 gr broccoli
1 ui
1 teentje look
1 soeplepel olijfolie
1 soeplepel vers geraspte gember
20 cl kippenbouillon
2 soeplepels sojasaus
2 soeplepels rijstazijn of sherryazijn
1 koffielepel fijne suiker
1 soeplepel sesamzaadjes
PUB

Bereiding voor wok van broccoli

Maak de broccoli's schoon. Snij de steeltjes in kleine stukjes en bewaar de roosjes. Schil de ui en snij in fijne ringen.

Schil en versnipper de look.

Rasp de gember.

In een wok warm je wat olijfolie op. Voeg de look, de ui en de gember toe. Roeren gedurende 30 seconden.

Voeg de steeltjes van de broccoli toe. Laat koken op een goed vuurtje gedurende 3 minuten.

Voeg ook de roosjes broccoli toe en laat nog 2 minuten koken.

Giet de bouillon, sojasaus en de azijn erbij. Wat zout en suiker erbij. En nog 5 minuten laten doorkoken terwijl u dikwijls roert.

Doe de inhoud van de wok op een warme schotel.

Doe de sesamzaadjes erbij in de wok en laat ze garen geduredende enkele seconden en roer goed. Doe ze erna op de broccoli en uw gerecht is klaar. Onmiddellijk serveren.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 03/01/2012 - 09h48 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/03/2013 - 15h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ