PUBLICITÉ

Witte haar: dagelijkse zorg

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/01/2012 - 10h23
-A +A

Met de jaren verandert de textuur van het haar. Het wordt droog, doffer en grijs, en het valt makkelijker uit. Maar geen paniek, met de juiste verzorging en producten raakt u van dat droge haar af en krijgt uw haar zijn glans terug. Grijze haren kunt u met een lichte camouflage minder doen opvallen. En haaruitval is te verhelpen als u er maar vroeg genoeg bij bent.

PUB

Specifieke haarverzorging bij het ouder worden

 • Met het ouder worden wordt ons haar heel erg broos. Vooral de hoofdhuid moet dan met uiterste zachtheid worden behandeld.
 • Schrob uw hoofdhuid niet met uw vingers als u het wast. Doe wat shampoo op uw nat haar, laat het indringen en dan zachtjes schuimen. Laat het ongeveer 30 seconden trekken en spoel het dan grondig. Stevig schrobben is totaal overbodig!
 • Gebruik een zachte shampoo die geschikt is voor uw type haar.
 • Gebruik liefst geen twee shampoobeurten na elkaar! Dat tast het haar te zeer aan en het is trouwens helemaal niet nodig.
 • Gebruikt u een shampoo tegen hoofdroos? Doe dat dan best hooguit één keer om de twee weken. De shampoo kan de hoofdhuid irriteren.
 • Doe na het wassen systematisch een hydraterende hairconditioner op uw haar. Neem indien nodig een product speciaal voor droog haar.
 • Droog uw haar met deppende bewegingen en doe dat met een droge en warme handdoek. Wrijf dus niet als gek.
 • Gebruik ook zo min mogelijk een haardroger en stel hem in op de laagste temperatuur als u het toch doet.
 • Gebruik een kam met grote tanden, anders zult u uw haar uittrekken. Kam om dezelfde reden ook niet te fel en mijd te strakke kapsels (vlechten, paardenstaart, krulspelden…).
 • Kam of borstel uw haar niet te vaak. Anders raakt uw hoofdhuid geïrriteerd en worden de talgklieren misschien te fel gestimuleerd. Die laatste produceren dan meer talg, waardoor uw haar doffer wordt.
 • Zorg voor een evenwichtige en gezonde voeding.
 • Kies een leuke snit die u goed past en laat die regelmatig opfrissen!

 

Wat zijn de mogelijkheden voor grijs haar?

Met ouder te worden wordt ons haar grijs. Bij de ene is dat al wat meer dan bij de andere of begint dat proces al wat vroeger dan bij de andere. Dat is erfelijk bepaald. We kunnen tegen dat natuurlijke proces ingaan en bijvoorbeeld mèches laten zetten of andere kleuringtechnieken gebruiken. Maar we kunnen ook van haarsnit veranderen om het grijs minder te laten uitkomen. Zorg er in het eerste geval altijd voor dat u de minst agressieve producten gebruikt, en spreid de sessies.

Goed om te weten: witte haar zou een graadmeter zijn van de gezondheid van het bot. Vroegtijdig wit worden, dat wil zeggen voor het 40ste levensjaar, zou wijzen op broze botten. Als u in dat geval bent, kunt u dat veiligheidshalve beter aankaarten bij uw huisarts. Misschien moet u uw risico op osteoporose laten bepalen.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/01/2012 - 10h23 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/01/2012 - 10h23

Dr. Miriam Stoppard, "Ma méthode anti-âge", Uitgeverij Pearson Pratique.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kunt u uw haar mooier maken? Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h44

Haar wassen, drogen en borstelen, moet gebeuren volgens de regels. De regels zijn eenvoudig, maar men moet ze wel kennen. Sommige verkeerde of niet geschikte handelingen kunnen problemen veroorzaken zoals haaruitval of beschadiging van het haar .

Dertien tips voor mooi haar in de winter Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h43

De kou buiten, de verwarming binnenshuis, wind, regen, of zelfs sneeuw... van al die omstandigheden wordt ons haar er niet mooier op. 's Winters wordt onzehoofdhuid makkelijk droog waardoor we sneller schilfertjes krijgen of - erger nog - ons haar dr...

Haarshampoos: vijf tips voor een perfecte wasbeurt Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h23

Shampoo is dan wel een van de vaste producten in elke toiletzak, toch weten we er maar heel weinig over. Nochtans is er tussen een haastige, niet al te grondige wasbeurt en een degelijke haarverzorging onder de douche een hemelsbreed verschil in het...

Meer artikels