PUBLICITÉ

Wintersport: ieder zijn ding

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/11/2014 - 09h21
-A +A

Vanaf twee jaar staan onze kleintjes open voor wintersporten.

Langlaufen, alpineskiën, snowboarden of ijsschaatsen: waar kiest u voor naargelang hun leeftijd?

Hier leest u enkele weetjes en adviezen om u te helpen. Vergeet in elk geval nooit om hen in te smeren met zonnecrème en hun een zonnebril op te zetten!

PUB

Langlaufen

Langlaufen is nog stimulerender dan wandelen, en vanaf 2 jaar kunnen kinderen er volop in opgaan. Het is een van de compleetste sporten, waarbij alle spieren en gewrichten en ook hart- en bloedvaten en de longen aan het werk worden gezet.

Dankzij de regelmaat van de inspanning die bij het langlaufen nodig is, ontwikkelt de sport het doorzettingsvermogen en de volharding van het kind. Een bijkomend voordeel is het rustgevende karakter. Bovendien prikkelt het landschap de nieuwsgierigheid van het kind voor de natuur.

  • Op elke hoogte is een bril onontbeerlijk, net als een zonnecrème met de hoogste factor.
  • Kies voor kleren die warm zijn, maar tegelijk ook het zweet laten verdampen.

 

Alpineskiën voor kinderen

Hoewel een kind van twee jaar met deze sport kennis kan maken op ski's met een gewone band, is het aan te raden om te wachten tot 3 jaar (zonder het kind op te jagen) om het skischoenen en ski's met veiligheidsbinding te laten dragen.

Skiën is goed om de soepelheid en de gewrichten van de onderste ledematen te ontwikkelen en bevordert de vaardigheid, het evenwicht en de coördinatie. Alpineskiën verbetert bovendien de reflexen en het aanpassingsvermogen aan de omgeving, met name door botsingen te vermijden.

  • Een helm is onontbeerlijk. Hij moet voldoen aan de EN 10077-veiligheidsnormen.
  • Skiën is minder inspannend dan langlaufen; een lekker warme jas is heel belangrijk.
  • Hetzelfde geldt voor de zonnecrème en de bril.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 10/02/2004 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/11/2014 - 09h21

Maman, februari 2004.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wintersport: kies een goede zonnebril Gepubliceerd op 11/02/2014 - 11h48

Een bergvakantie kan niet zonder zonnebril. Iedereen weet wel dat de stralen van de zon ook in de bergen erg gevaarlijk zijn en dat ze ook het zicht kunnen aantasten. Wat uw leeftijd ook is, wat u ook in de bergen doet, ook bij minder mooi weer, het...

Aanbevelingen voor een geslaagde skivakantie Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h28

Een weekje skivakantie moet u niet improviseren, maar wel degelijk voorbereiden: reserveringen, bagage, uitrusting, maar ook en vooral een fysieke voorbereiding. En wanneer u ter bestemming aangekomen bent, moet u zich beslist houden aan drie belangr...

Meer artikels