PUBLICITÉ

Wilt u minder eten? Vertrouw dan op uw zintuigen…

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 26/02/2013 - 09h44
-A +A

Calorieën tellen is misschien een goede manier om kilo’s kwijt te raken. Zegt de wetenschap ons per slot van rekening niet dat vermageren alleen kan als we meer calorieën verbranden dan we binnenkrijgen?

Maar het is makkelijker, en vaak ook efficiënter, om op uw zintuigen te vertrouwen om aan een evenwichtige voeding te komen.

PUB

Het oog gebruiken om te vermageren?

U kent het aantal calorieën in bepaalde ingrediënten misschien uit het hoofd. U hoeft dus niet continu een weegschaal bij de hand te hebben om elk van uw porties te wegen. Vertrouw dan op uw ogen en volg een simpele regel: kijk naar wat er op uw bord ligt.

De helft van uw maaltijd moet uit fruit en groenten bestaan, maar wel meer groenten dan fruit.

De andere helft is voor zetmeelhoudende producten en vlees (of een andere bron van eiwitten), en dat in gelijke delen.

 

De tastzin om te zoete levensmiddelen te vermijden

Suiker kleeft, meer dan welk ander levensmiddel ook. Zo gauw u iets eet waarvan uw vingers plakken, weet u dus dat er allicht behoorlijk wat suiker in zit. U mag ervan eten, maar met mate.

Hetzelfde geldt voor vethoudende levenmiddelen. Als u er een aanraakt, blijft er wat vet op uw vingers achter en dat laat sporen na op alles wat u daarna nog vastneemt. Ook hier is de regel dus weer: verklein de dosis in de mate van het mogelijke!

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 26/02/2013 - 09h44
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Slanke lijn-tips! Gepubliceerd op 17/03/2017 - 10h36

We kennen talrijke voedingsmiddelen die kunnen helpen om te vermageren. Maar soms is de juiste voedingskeuze maken nog ontoereikend om de overtollige kilo's kwijt te spelen. Hieronder volgen een aantal gewoonten die uw dieet doeltreffender kunnen mak...

Goede eetgewoonten helpen om af te vallen Gepubliceerd op 10/03/2016 - 16h58

Wie met overgewicht kampt en er iets aan wil doen, moet opnieuw goed leren eten . Maar goed eten is niet alleen een kwestie van voeding. Niet alleen wát we eten telt, ook hóe we eten is belangrijk. Het is zelfs de beste manier om slechte gewoonten af...

Hoe vertrouwder voeding, hoe geliefder! Geüpdatet op 08/08/2006 - 00h00

Uit een studie in het Zwitserse Lausanne blijkt dat, wie vertrouwd is met een bepaald product , er meer van geniet. Dat zou ook samenhangen met de zintuiglijke ervaring bij inname van het voedsel. Kortom, met geur, smaak en aroma van het product.

Meer artikels