PUBLICITÉ

Wijtingfilets met munt en crème van erwten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

500 g diepvrieserwten
1 mespunt suiker
4 wijtingfilets
5 tot 6 takjes munt
1 koffielepel komijn
1 eetlepel room
zout
versgemalen peper

PUB

Doe de erwten in een braadpot. Vul de pot met water tot de erwten net onderstaan, doe de suiker erbij, wat zout en laat 10 tot 15 minuten koken.
Maak een kom klaar met ijsblokjes en een beetje water.
Mix de gare erwten tot een homogene, smeuïge crème. Doe de crème meteen in een kom en zet die in de kom met ijs. Roer goed om de crème af te koelen. Zo blijft ze mooi groen.
Breng water aan de kook in een stoomtoestel of een couscoussière. Leg de helft van de munt en de wijtingfilets op het rooster. Bestrooi met komijn en leg er de rest van de munt op (hou enkele blaadjes apart). Stoom gaar in 5 minuten.
Verwarm intussen de crème van erwten in een steelpan. Doe de room erbij, proef en breng eventueel verder op smaak.
Giet de crème in een schotel. Leg de wijting erop. Werk af met de apart gehouden muntblaadjes en dien op.
 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
PUBLICITÉ