Misschien kent u sulfiet wel, de stof die u soms hoofdpijn bezorgd na het drinken van een glas (slechte) witte wijn of rosé. Maar weet u dat ook onze voeding vol sulfiet zit ? We kunnen er zelfs een intolerantie voor sulfiet door ontwikkelen, maar da...
- Boter, margarine, room
- Chocolade
- Desserts
- Eieren
- Frisdranken, dranken
- Gealcoholiseerde dranken
- Graanvlokken, zetmeelhoudende stoffen
- Groenten
- Groenten en fruit
- Kaas
- Koffie
- Kruiden, specerijen
- Kruidendrankje
- Melk, zuivelproducten
- Paddenstoelen
- Plantaardige oliën
- Schelp- en schaaldieren
- Soja
- Suiker
- Thee
- Vis
- Vlees
- Vruchten
- Water
- Wijn
Wijn
Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voedingsmiddelen. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met wijn: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

We krijgen het vaak te horen: " Wijn zit vol goede stoffen en is goed voor het hart!". Maar naast deze veronderstelde voordelen houdt wijn ook potentiële gezondheidsrisico’s in. Hoe weten we wat er op de weegschaal het zwaarst doorweegt?
Jicht wordt van oudsher in verband gebracht met overconsumptie van alcohol. Is dat juist? Over welke alcoholische dranken gaat het?
Een antioxidant van rode wijn , resveratrol , zou veelbelovende preventieve effecten hebben. Maar het is nog wat te vroeg om een fles te ontkurken, want het effect is op dit moment enkel bij knaagdieren vastgesteld. En ook hier geldt natuurlijk het m...