PUBLICITÉ

Werkt uw apotheker voor u?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/05/2009 - 00h00
-A +A

De apotheker is een belangrijke gezondheidsspecialist, die we gewoonlijk bezoeken voor kleine gezondheidsproblemen, maar soms ook voor ernstige ziekten. Maar maakt u eigenlijk voldoende gebruik van al wat uw apotheker u te bieden heeft?

PUB

De apotheker is geen handelaar als een ander!


De apotheker is er niet alleen om u alle producten te bezorgen die uw arts u heeft voorgeschreven: hij is dé geneesmiddelenspecialist. Laten we niet vergeten dat het apothekersdiploma het resultaat is van jaren studie en een grondige kennis van chemie, biologie en anatomie. De apotheker heeft dus recht tot spreken wat geneesmiddelen betreft. Die producten lijken ons hoe langer hoe gebruikelijker, maar ze blijven gebaseerd op actieve principes, die niet zonder gevaar zijn. Indien nodig, is het dus uiterst belangrijk om een specialist te kunnen raadplegen over de effecten van geneesmiddelen, over de eventuele interactie met andere producten die u regelmatig gebruikt en over de beste manier om die geneesmiddelen in te nemen. De rol van de apotheker is nog belangrijker wanneer het erom gaat geneesmiddelen te kopen die niet door een arts voorgeschreven zijn: voedingssupplementen, homeopathie, fytotherapie… worden dikwijls door de klanten van een apotheek gekozen zonder dat ze daarvoor bij een arts zijn geweest. Het is dus des te belangrijker om de mening te vragen van een andere specialist uit de gezondheidssector.

Een onderzoek toont aan dat de Belgen hun apotheker zeer trouw zijn


Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door een Belgisch apothekersnetwerk, erkent de bevolking de rol van raadgever van de apotheker. 69% van de Belgen is zijn apotheker trouw en 74% denkt dat dat vertrouwen zeer belangrijk is omdat het toegang geeft tot persoonlijke raadgevingen. Hetzelfde onderzoek toont aan dat de Belgen tevreden zijn over het aantal apotheken op het grondgebied - slechts 13% denkt dat er meer apotheken nodig zijn. Deelt u de mening van de meerderheid en gaat u ook altijd naar dezelfde apotheek, dan is misschien het ogenblik gekomen om u af te vragen of u voldoende gebruikmaakt van de mogelijkheden die uw apotheker u aanbiedt.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/05/2009 - 00h00 Perscommuniqué IASIS
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een apotheek online - en betrouwbaar! Geüpdatet op 18/11/2008 - 00h00

Geneesmiddelen op het internet kopen? Wie dit hoort, denkt meteen aan de vele gevaarlijke namaakgeneesmiddelen en aan de kans om in het buitenland producten te kopen die bij ons niet in de handel verkocht mogen worden. Toch zou het jammer zijn om het...

Meer artikels