PUBLICITÉ

Wenkbrauwen: een kennismaking met threading!

Gepubliceerd door Jessica Xavier, gezondheidsjournaliste op 01/12/2015 - 11h31
-A +A

Wenkbrauwen bepalen mee hoe we eruitzien. De vorm van onze wenkbrauwen beïnvloedt dus rechtstreeks onze gezichtsexpressie een de harmonie van ons gezicht. Het epileren van de wenkbrauwen met draad - ook bekend als threading - is een trendy techniek voor vrouwen die de vorm van hun wenkbrauwen perfecter willen maken en hun look zo willen verfijnen.

PUB

Wenkbrauwen epileren met draad om weer een perfect lijntje te krijgen

Een te dunne wenkbrauwlijn kan het gezicht helemaal uit evenwicht brengen. Threading - het ontharen van de wenkbrauwen met draad  - geeft een zuiver, precies en snel resultaat en dat voor een prijs die flink wat lager ligt dan de traditionele epilatietechnieken (met was of een epileerpincet).

  • Wenkbrauwen epileren in de praktijk:

Threading is een oude techniek uit het Oosten die een natuurlijke wenkbrauwlijn creëert en dat op een milieuvriendelijke manier, zonder dat gebruik te maken van was of een ander product. De schoonheidsspecialiste ‘vangt’ met een stevige katoenen draad en een heel precieze beweging alle haartjes op één en dezelfde rij en trekt ze met een kort rukje uit. De wenkbrauwen worden tot aan de haarwortel onthaard zonder dat de  haartjes afgebroken worden. Ook het dons wordt verwijderd, "vandaar het heel zuivere uitzicht ", aldus threadingexperte Neida.

Voor een perfect resultaat worden de laatste verspreid staande kleine haartjes nog met een epileerpincet verwijderd.

  • Voor wie? 

Voor alle vrouwen, al voegen Neida en Morgane eraan toe: "Met heel dunne huidtypes moet je heel voorzichtig zijn. Als de weefsels te broos zijn, kunnen er kleine sneetjes ontstaan. En in - de zeldzame - gevallen dat de klant acne heeft tussen de wenkbrauwen, gebruik je de techniek beter niet om te voorkomen dat je een puistje opensnijdt en zo misschien andere zones besmet."

  • Onze raad: 

Threading wint meer en meer terrein, want het gaat snel (ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de wenkbrauwen), het is best betaalbaar (ongeveer 15 euro) en de techniek is minder pijnlijk dan epileren met het pincet. Het voelt aan als een licht prikkend gevoel. Je voelt de draad over de huid rollen en de haartjes uittrekken, maar de sessie duurt minder lang dan voor een traditionele ontharing en de ongemakken zijn dus sneller over.

Het resultaat is onberispelijk, de wenkbrauwlijn is harmonieus en ook alle kleine haartjes en het dons worden verwijderd.

Threading is dus veelbelovend en gaat een mooie toekomst tegemoet. Het is wel een techniek die behoorlijk wat handigheid vergt en dus voorbehouden blijft voor professionele mensen of echte experts.

Gepubliceerd door Jessica Xavier, gezondheidsjournaliste op 01/12/2015 - 11h31

www.jardinsdenana.com

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Prachtige wenkbrauwen Gepubliceerd op 09/02/2015 - 15h49

Mooi geëpileerde wenkbrauwen kunnen een blik veranderen en u een karaktervol gezicht bezorgen. Indien u gewoonlijk niet heel erg bezig bent met dit toch wel heel belangrijk element van uw schoonheid, dan raden wij u aan er toch werk van te maien. Met...

Uw wenkbrauwen mooi epileren is een kunst ! Gepubliceerd op 26/02/2013 - 13h39

Mooie wenkbrauwen hebben, is zeer belangrijk. Mooi gestileerde wenkbrauwen verfraaien het gezicht en geven het wat reliëf. Ze zouden ook zorgen voor een zeker sexappeal, wat wellicht verklaart waarom meisjes al op zeer jonge leeftijd aandacht bestede...

Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Meer artikels