PUBLICITÉ

Welke verzorgingsproducten tegen huidveroudering met 20, 40 en 60 jaar?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/04/2013 - 10h23
-A +A

Onze gezichtshuid is enorm kwetsbaar.

Op elke leeftijd kunnen we met een goede verzorging de effecten van veroudering tegengaan, zoals rimpels, kraaienpootjes, ouderdomsvlekken, verslapping van de huid, een dunnere huid, verlies van glans, enz.

Welke anti-aging producten moet u kiezen rekening houdend met uw leeftijd, rimpels en de staat van uw huid?

PUB

De bestaande basisregels moeten aan de concrete situatie worden aangepast (neiging tot rimpels, tot expressierimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, te weinig gljaar droge huid, enz.) om in elke levensfase de meest geschikte producten te kiezen.

Welke verzorgingsproducten met 20 jaar?

Met 20 jaar volstaat een hydraterende crème omdat de huid nog veel collageen bevat – en daardoor strak blijft - en zich snel herstelt en vernieuwt. Breng de crème elke ochtend aan en kies ze al naargelang uw type huid (droge, gevoelige, gemengde huid, enz.). Een nachtcrème is overbodig, maar eenmaal tegen de dertig aan kunt u een product voor de oogcontouren gebruiken. De eerste rimpels verschijnen immers in die zone.

De juiste reflex: dit is het moment om goede gewoonten aan te leren, zoals de reiniging van de huid ’s ochtends en ‘s avonds.

 

Welke verzorgingsproducten met 30 jaar?

Eenmaal voorbij de dertig werkt het metabolisme van de cellen geleidelijk aan minder goed. De celvernieuwing en de collageenproductie vertragen. De eerste expressierimpels en de eerste tekenen van uitdroging verschijnen. Voor sommigen zal de hydraterende dagcrème niet meer volstaan. Voor dit type van lichtjes getekende huid is een anti-aging crème voor de "eerste rimpels" perfect geschikt. Gebruik ze ‘s ochtends en ‘s avonds, in een kuur twee keer per jaar (voorjaar en najaar) of continu.

De juiste reflex: vergeet ook niet de crème op uw hals aan te brengen.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/04/2013 - 10h23

Nadine Pomarede, « Anti-rides mode d’emploi », Editions Marabout. Nicolas Perricone, « Le programme anti-rides », Uitgeverij Michel Lafon. Catherine de Goursac, « La médecine anti-âge », Uitgeverij Ellebore.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kiest u uw antirimpelcrème? Gepubliceerd op 21/01/2013 - 14h15

Verjongingscrèmes, liftende, verzachtende, verstevigende en anti-aging crèmes enz. Het is moeilijk om wegwijs te raken tussen alle antirimpelcrèmes. Vooral ook omdat ze ons vaak wonderen beloven.

Hoe raak ik van die lelijke rimpels af? Geüpdatet op 10/09/2013 - 14h59

Dankzij bepaalde dagelijkse zorgen (hydrateren, gelaatsgymnastiek, niet drinken, geen alcohol, weinig zon enz.) kunt u het verschijnen van rimpels vertragen. Maar ook voor wie er al heeft, bestaan er middeltjes om ze te verzachten. We zetten ze op ee...

Anti-aging crèmes: hoe ze te kiezen? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h15

We hebben allemaal onze gezichtscrème en gebruiken die om onze huid mooi en langer jong te houden. Maar hoe moeten we zo'n crème kiezen en hoe springen we er doordacht mee om? Enkele basisweetjes die u altijd van pas kunnen komen.

Meer artikels